Местан видя "парламентарна аура" около Миков

Лидерът на ДПС приветства Миков, че не залага на дребнава партийност

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави Михаил Миков за избирането му начело на БСП. В честитката си до новия лидер Местан му пожела „политическа авангардност“ и го увери в „градивната нагласа на ДПС“ за реформи.
Поздравителното писмо идва в момент на силно напрежение между доскорошните партньори. Искрите между БСП и ДПС прехвърчат цяла седмица, а кулминацията дойде в петък, когато ГЕРБ и ДПС прокараха свикване на извънредно заседание на парламента за актуализацията на бюджета въпреки нежеланието на БСП. Тогава социалистите обявиха, че има формирано ново мнозинство и заподозряха, че ГЕРБ и ДПС могат да направят правителство.
„Във Вас приветствам авторитета да се работи последователно в името на конструктивната политика без дребнавостта на самоцелната партийност за европейското бъдеще на България“, пише още председателят на ДПС.
Той изтъква победата на Миков на фона на оспорваната надпревара между знакови лица на БСП. „Ценя спечеления от Вас избор. В него различавам силата на собствената Ви политическа и парламентарна аура на опитен политик с европейска комуникативност и категорична самостойност“, се казва в поздравителния адрес на Местан.
„Преди да завърша с полагащото Ви се уважение, Ви уверявам в градивната нагласа – лична и на ДПС – да влагаме политическата си себестойност за националните приоритети, през които да преведем България през реформите за висок стандарт на гражданите и за стабилна демокрация в държавата“, пише още лидерът на ДПС, цитиран от Dnes.bg.