Миков не е по вкуса на Бареков, нямал енергия като неговата

Изборът на Михаил Миков не носи ясно послание към обществото, смята лидерът на ББЦ

Изборът на Михаил Миков за нов лидер на БСП не носи ясно послание към обществото. Така коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ резултатите от 48-мия Конгрес на левицата лидерът на „България без цензура“ (ББЦ) и евродепутат на партията Николай Бареков.

Според него, изборът на Миков няма да доведе до стабилност в българския политически живот, защото не отправя ясно послание, с което БСП отива на предсрочните парламентарни избори. Бареков посочи, че липсва промяна и обновление в левицата.

„Няма послание за дистанциране от ДПС, както и от лошите практики на БСП през последната една година. При този лидер на БСП липсва енергията, която трябваше да излъчи, за да се бори с основните си опоненти“, коментира Бареков.

Във връзка с друга актуална тема - обновяването на републиканския и здравния бюджет – лидерът на ББЦ заяви, че трябва да бъдат направени необходимите реформи.

„Трябва да спрат кражбите от обществените поръчки, трябва да има няколко здравни каси, защото сега парите в здравеопазването просто потъват“, коментира той. Ако не се проведат реформи, много е вероятно следващата година отново да има нужда от актуализация на бюджета, каза още Николай Бареков.