Антон Тодоров: Миков е слаб, а Борисов го чакат свирепи реформи

Вчера преобладаваше безчестието. В момента, в който Станишев каза пред конгреса спряхме краденето и източването на държавата, камерата закова Росен Карадимов, който в периода 2005-2009 г. беше в самия център на краденето на публични пари, припомни политилогът

В момента, в който Станишев каза пред конгреса "спряхме краденето и източването на държавата", камерата закова Росен Карадимов, който в периода 2005-2009 г. беше в самия център на краденето на публични пари, припомни политилогът

Безчестието, което вчера ме наведе на мисли от творчеството на Достоевски, преобладаваше, особено в изказването на Сергей Станишев, заяви в ефира на ТВ7 политологът Антон Тодоров и напомни част от изявлението на бившия соцлидер, че излиза от политиката богат с терлички, сърнички, които са му подарявали. А другарката Станишева нямаше ли кой да я попита, откъде са й милионите, ще издържа ли пак съпруга си така, както когато изпадна от премиерското място, риторично зададе въпроса Тодоров.

В момента, в който Станишев каза пред конгреса "спряхме краденето и източването на държавата", камерата закова Росен Карадимов, който в периода 2005-2009 г. беше в самия център на краденето на публични пари, припомни политилогът. Хора като него участваха в аферата Йотингер. Именно тази пресечна точка между абсолютната лъжа на Станишев и фейса, лицето на Карадимов, показан от камерата вчера, беше показателно.

Дали вижда нещо като седесаризация в БСП, люспене.Антонов коментира, че не е убеден дали при БСП ще се получи. Но във всички случаи в момента АБВ държи много твърда политика спрямо БСП, за да източат максимално от кръвта на БСП и когато дойде време за преките договорки, ще използват това, което е останало от Столетницата.

Помолен да коментира новоизбрания лидер на партията Михаил Миков, каква фигура трябва да бъде, Антон Тодоров отговори: "Миков няма да допринесе сила, нито харизма на БСП и добре че е така. За мен БСП няма място в българската политика. Партия, която толкова много ни е причинала зло, трябва да бъде изтикана в периферията." Така че, уточни политологът, става нещо, което е добро за българската демокрация. На левите в България не им свети под шапката и затова дълго ще страдат за това, което правят.

Анализаторът прогнозира, че Бойко Борисов ще спечели гигантска победа от сегашното състояние ан БСП, но "не знам дали ще изкара целия мандат, защото БСП оставя един пропилян финансов сектор".

На въпрос кой ще ни управлява след изборите анализаторът заяви, че това зависи каква победа ще има ГЕРБ. Има вариации да вкара между 93 и 108 депутати. Но в ГЕРБ, уточни той, мат вътрешни изследвания, които показват, че партията има много по-голям потенциал и не е изключено да вземат на баража гласове, близо до мнозинството. Могат да вкарат от гражданския сектор. Но големият проблеме е, че на България се налага да извърши свирепи реформи, а зад тях се крие кръв и пот. Политиците перманентно ни довеждат или до кризисно или до предкризисно състояние, коментира още анализаторът.