Олигархът Гергов: Аз мога да оправя БСП, грешка е, че Станишев си тръгна

В БСП трябва да бъдем като отбор, ако искаме пак да я направим силна, коментира бизнесменът

Не мисля, че БСП е изпаднала в тежка ситуация, че има проблем – идейна криза, срив на доверие към партията. Не приемам, че БСП е запусната партия. Това заяви в студиото на БТБ олигархът Георги Гергов, който е един от активистите на партията.

Всички кандидатури, издигнати за председател на БСП, са достойни, всеки има шанс да бъде избран от раз. Ако се стигне до балотаж – ще подкрепя най-добрия, най-качествения, има го на снимката – ето го, не без чувство за самоирония коментира Гергов, сочейки снимката си, която бе до фотосите на Михаил Миков, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Янаки Стоилов и Драгомир Стойнев.

Гергов призна, че и досега стои зад бившия лидер на столетницата Сергей Станишев и смята, че оттеглянето му от лидерската битка може да се окаже грешка за партията.

Разберете едно - БСП е сериозна партия, а Станишев е лидер на европейските социалисти, той е направил много неща за тази партия, затова не съм съгласен, че трябва да си тръгне от БСП. Дори му казах - сега може да направим грешка, да изберем неправилния човек, който да не може да направи БСП победител на предстоящите избори, призна Гергов.

Той е категоричен, че в БСП трябва да играят като отбор и който и да спечели лидерския пост, останали трябва да застанат до него.

В БСП трябва да бъдем отбор и да атакуваме една точка. Трябва да спрем с омразата, със злобата, със завистта, ако искаме да направим БСП отново силна партия, призова от ефира пловдивският бизнесмен.

Гергов обяви официално, че няма никакви амбиции да воли листа в следващите избори.

За мен няма задна скорост, аз съм от 40 години в БСП. Не е нужно да ме обичат хората, важното е да ми вярват. Но нямам никакво намерения да бъда водач на листа, предпочитам да си остана градски лидер, така разбирам аз политиката, обяви Георги Гергов.