Американец татуирал думи на Левски на гърдите си

Камерън Отенс платил на художник да изработи герба на с.Осиково

29-годишен американец от Калифорния татуира мисъл на Васил Левски на гърдите си на български език, съобщи „24 часа”. Камерън Отенс написал “Ако печелим, печелим за всички, ако загубим, губим само себе си”. “Думите не са абсолютно точен цитат на тези, изречени отДякона, не знам защо така се е получило, вероятно става въпрос за превод, той бе вдъхновен от Апостола”, каза кметът на девинското село Осиково Велин Палигоров.

Камерън бил 2 години в родопското село по линия на Корпуса на мира. “Разказвах му за историята на народа ни. Много се впечатли от живота на Левски, как се е отказал от духовно служение и е обрекъл себе си в жертва. Като дойде последния път, махна ризата си и гордо ми показа татуировката. Толкова се вълнува, че разплаква хората тук”, споделя Палигоров.
Отенс живее в Калифорния и работи на 2 места, за да заделя средства и да идва в България. “Разказвам на всички за вашия Апостол”, обявил чужденецът. Сега е гост на празника на ягодата в Осиково. Той инициирал изграждането на детска площадка, барбекю и три зони за отдих. Всички те са направени по проекти, писани от него. Селото, което се намира високо в планината над язовир “Въча”, е едно от малкото у нас, което си има герб, изработен от художник, на когото платил американецът. Гербът прославя основния поминък на местните - производството на ягоди, малини и картофи.