Антон Кутев: Ужасяващо е да се управлява с ДПС

Според него новият председател на БСП няма да е жена

„Ужасяващо е да се управлява заедно с ДПС, на тях им липсва коалиционна култура, страдат от егоизъм”, призна пред БНТ депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. Според него партията на Ахмед Доган никога няма да има управленския комфорт, осигурен й през изминалата година.

Кутев каза, че преговорите с ДПС са водени не само от Сергей Станишев, в тях участвали и други членове на Изпълнителното бюро на БСП. Той подчерта, че не съжалява за едногодишното управление на кабинета Орешарски, понеже „... той свършил много неща”. По думите му това правителство паднало главно заради поведението на ДПС. „Хората живеят лошо и, когато сме на власт, мразят и нас”, констатира депутатът и допълни, че премиерът в оставка Орешарски е добър финансист и добър политик.

Според него новият председател на БСП, който ще бъде избран на 27 юли, няма да е жена. Кутев обаче отказа да назове фаворита си. Той разкритикува платформите на кандидатките за лидерския пост, посочвайки, че идеологическата им основа е погрешна. По думите му БСП не е в криза, както твърдели Мая Манолова и Корнелия Нинова.

Депутатът заяви, че на предстоящите парламентарни избори партията му ще спечели повече от 60 депутатски места. „Възможно е след тях да не сме първата политическа сила, но пък БСП е много силна в опозиция”, каза той.