д-р Михайлов: Станишев - луксозен конформист, Орешарски случаен наемник в политиката

Подкрепата на правителството на Пламен Орешарски в парламента  бе една патология.Елитарната игра се играе без никакви правила. 

Пламен Орешарски влезе като случаен в политиката и той го знае, затова упорства и затова бави оставката до последния миг. Финансистът е един наемник, който е ангажиран да свърши някаква работа за определен момент. Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов в студиото на БТВ.Той насочи своите стрели към партиите, полицията и прокуратурата, които не се държали на висотата, на която било необходимо. „Главният прокурор Сотир Цацаров е адвокат на мафията. Той подаде знак, сигнал на задкулисието и разби една банка с участието на МВР и ДАНС. Вижте какво направи прокуратурата при банковия скандал, разтресъл България. Арестуваха някакъв нещастник с прякор Чикагото, който писал нещо в социалните мрежи - човек от моя специфичен професионален интерес, може би“, допълни той.

Станишев е луксозен евроконформист, има среда в Европа, в която се чувства по-добре. Той падна на меко, бе оценката на Михайлов за лидера на БСП в оставка. Николай Бареков е медиен корпоративен продукт с неясна политическа съдба.Волен Сидеров напусна активната политика. Не може да възстанови собствения си мит.Националистическата кауза не може да бъде отстоявана по арогантен начин, смята докторът. Живеем в сомнамбулна среда,а българската политика е весела наука. Въпросът е ,че институциите действат като мафия.  Интегритетът на гражданската съвест трябва да бъде защитен солидарно - тук няма сини и червени. Българската политика весел спектакъл, заключи докторът.