Червената Мая с 10 неудобни въпроси към БСП

На кого служеше кабинетът Орешарски

Кнадидатът за лидер на столетницата Мая Манолова представи т.нар. 10 неудобни въпроса към БСП, които са ѝ задавани от граждани и които според нея трябва да намерят отговори на предстоящия конгрес на БСП. 

Депутатката участва в дискусията за бъдещето на партията под надслов „Промяната е път към победата!”. 

Въпросите са: „На кого служеше българското правителства?”, „Банковата криза и позицията на БСП?”, „Бъдещето на Коалиция за България?”, „Отношенията с АБВ?”, „Какво е отношението на БСП към управлението – експертно и ли политическо?”, „ДПС и това , което се случи през изминалата година?”,„Дали БСП непременно във властта или в опозиция?”, „Как ще се разпределя партийната субсидия?”, „Какъв е обликът на партията в медиите?”. 

Манолова обеща, че ако в неделя бъде избрана за председател на Националния съвет на БСП ще пристъпи към изпълнение на своя план, но ако това не се случи, тя ще продължи да работи за БСП.

„В тази лидерска кампания аз много се промених, промени се и БСП”, каза още Манолова и заяви, че след това лидерско състезание БСП е осъзнала, че може да бъда силна и смела партия.

Сред присъстващите на дискусията бяха още министърът на отбраната Ангел Найденов, народните представители Таско Ерменков, Страхил Ангелов, Мартин Захариев, Румен Овчаров и други. Някои от присъстващите носеха червени тениски с надписа „На пътя на победата с Мая Манолова”.