Каракачанов се развежда с Бареков

ВМРО се ориентира към патриотичния фронт, предложен от лидера на НФСБ Валери Симеонов

На 24 юли ще се проведе заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО, на което партията ще реши коалиционната си политика, съобщи vesti.bg. На съвещанието ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и приемане на предложението на В.Симеонов за сформиране на Патриотичен фронт. Това е най-добрият начин за запазване на нашата политическа и идейна идентичност, заявяват от партията. "Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна и демократична България", коментира Каракачанов.

В декларация на ББЦ, разпространена днес следобяд, се казва, че партията ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. И се посочва, че тя остава отворена за преговори с всички политически сили, които не са участвали във властта и искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС. В декларацията се отбелязва: "След като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ". ББЦ окачествява тази коалиция като "патерица" на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.