​Кабинетът го усуква – спира оставката, за да гарантира стабилност в държавата

Кабинетът много отдавна е готов да подаде оставка. Единственото, което спира оставката, е необходимостта да се гарантира стабилността, нормалното провеждане на изборите и на всички процеси. Иначе тя вече е декларирана, ще бъде факт, вероятно днес. Така обясни отлагането на оставката на правителството вицепремиерът Цветлин Йовчев на влизане в Министерски съвет.

Припомняме, че днес се очаква да бъде последното заседание на кабинета, както и премиерът Пламен Орешарски да подаде оставка. Появиха се обаче съмнения, че тя ще се отложи отново и това ще стане утре, тъй като парламентът не събра кворум. Според договорките между партиите, постигнати при държавния глава, крайният срок за предаване на властта е 25 юли.

Бяха постигнати договорености и премиерът ще ги спази, той ги следва, увери Йовчев. До момента поетото като ангажимент го спазва и ще продължи да го спазва, наблегна вицепремиерът.

Кой се интересува толкова от оставката на правителството, при положение, че има ясни срокове да се проведат изборите, запита пък министърът на отбраната Ангел Найденов. Той сподели, че очаква най-късно утре да бъде внесена оставката на правителството в НС.