​Кольо Парамов: Искров е нагъл, заедно с Орешарски да подава оставка

Със своята некадърност шефът на БНБ докара войната в КТБ

Задкулисието роди пуча, Костинбродската афера, цялата мафиотизираност в държавата, роди омразата, която е жестоко наслоена в българския народ и трудно ще бъде преодоляна през следващите години. Но да бъде прехвърлено задкулисието в ГЕРБ е невъзможно. Това обяви в студиото на Нова ТВ финансистът Кольо Парамов.

По думите му на Цветан Василев много трудно може да му бъде повдигнато обвинен, защото е теглил парите от своята банка и в това няма нищо незаконно. Проблемите са в ръководството на БНБ, надзора и закона за банките.

Хората, които работят с пари и разрешават раздаването на пари под формата на заеми знаят къде са вратичките в закона, за да извършват престъпни действия. Затова мога да подозирам за зависимости и връзки шефът на БНБ Иван Искров при това неутрално поведение, което е имал от 2009 до днес към КТБ. Ние се натъкваме на уникални парадокси за банкерското съсловия докато той е бил шеф на Централната банка, коментира финансистът.

Кольо Парамов изрази недоумението си от изявленията на Искров, че е готов да подаде оставка, ако бъде намерен консенсусна фигура за негов заместник.

Говорим за наглостта на Искров днес – не може да поставя условие, че подава оставка, само ако му намерят заместник. Неговата некадърност докара войната в КТБ, постави под заплаха сигурността на банковата система, това е уникална наглост. Нещата можеха да бъдат изпипани и в определен порядък да се реализира програма, която да гарантира всички пари на вложителите в банката. Затова трябва незабавно Искров заедно с Пламен Орешарски да подават оставка, категоричен е Парамов.