Надежда Нейнски: България продължава да гласува антиевропейски закони

Да не забравяме, че ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за назначаването и преназначаването на Иван Искров. Синята коалиция гласува против. Тези факти искам много добре да се чуят, призова Нейнски

Да не забравяме, че ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за назначаването и преназначаването на Иван Искров. Синята коалиция гласува против. Тези факти искам много добре да се чуят, защото хората са ги забравили. Това заяви Надежда Нейнски пред БНТ.

„Консолидацията на десницата е много сложен въпрос. Трябва да гледаме напред, да си вземем поука да не се поддаваме на сантименталности. Ако не си направим правилните изводи и продължим със старите рефлекси, ще се доведем до същите резултати. Това е „комедия от грешки”, които се повтарят непрекъснато”, обясни политикът по повод политическата ситуация в страната.

Друга тема на разговора беше бъдещият еврокомисар и избирането на Жан-Клод Юнкер за председател на Еврокомисията. „Девизът му е „този път е различно”. Смятам, че той ще се справи на поста си и за мен той е едно явление. В неговата програма заявява, че Европа се нуждае от лидерство, не от експерти, което аз напълно подкрепям”, напомни Нейнски.

Тя смята, че в България винаги копираме какво се случва в чужбина и призова да не разчитаме „какво ще изпадне от масата на големите”, а да се знае съобразно това какви са нашите силни и слаби страни кои са нашите най-добри шансове. „Много е притеснително, че България продължава да гласува антиевропейски закони и да подписва догори като този за „Южен поток”, което е много притеснително”, беше категоричен лидерът на Синьо единство.

„България, която отказва да реформира сама себе си, в състояние ли е да даде убедителна заявка за реформирането на Европа?”, попита риторично тя.