Разгеле: И Кадиев ще играе за поста на Сергей Станишев

Промяната на партията е моето задължение и моята мисия, закани се бившият депутат от БСП

Големият противник на Сегрей Станишев Георги Кадиев, който демонстративно напусна парламента в знак не несъгласие с политиката на лидера си, е решил също да влезе в надпреварата за лидерското място в партията.

На стената си  във "Фейсбук" днес бившият червен депутат информира, че има номинации за лидер на БСП от София, Бургас, Велико Търново, Разград, Плевен и други и официално обявява, че ги приема и ще се състезава на конгреса на 27 юли.

"Кандидатирам се, за да променя БСП. Кандидатирам се, за да извървим пътя към силна, модерна, проевропейска лява партия. Кандидатирам се, за да върнем вярата на членовете на БСП в морала. Кандидатирам се, за да консолидираме БСП около промяната, не около статуквото. Кандидатирам се, за да печелим избори - нещо, което забравихме като усещане. Кандидатирам се, за да разработим заедно зона за политически партньорства. Кандидатирам се, защото, променяйки БСП, променяме България", написа Кадиев.

"Промяната на БСП е моето задължение и моята мисия. Аз така променям България. И нека всеки от вас независимо от политически убеждения намери своя начин да променим България. Това е нашата държава и ние я обичаме", призовава Кадиев приятелите си във "Фейсбук".