Корнелия Нинова: Няма да хвърлям кал по Сергей

Според социалистката дебатите за дейността на Станишев трябва да се водят на конгреса

„Оценката ми за досегашната дейност на Станишев е противоречива, но няма да хвърлям кал по него, ще кажа мнението си на конгреса”, заяви Корнелия Нинова пред bTV. Тя е убедена, че битката за председателския пост в Столетницата не е предрешена. Според нея многото кандидати предлагат възможност за избор. Социалистката предположи, че някои от тях няма да участват докрай, вероятно ще се откажат в даден момент.

Нинова подчерта, че БСП не е казала ясно и категорично какво от програмата й ще изпълнява кабинетът Орешарски и окачестви това като грешка. „Не сме на колене пред ДПС, това са спекулации и слухове”, отбеляза тя. По думите й Коалиция за България в този й вид е изчерпана. Столетницата трябва да привлече лявата интелигенция, да си сътрудничи със Съюза на офицерите от запаса, със синдикатите. Социалистката е категорична: „На тези избори ще бъдем без АБВ”. Според нея БСП е в криза, но няма да се рои. Тя отчете като грешка кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС и спомена, че партията й има и други пропуски, които ще се дискутират на конгреса.

„Предложих на колегите от парламента да слезем от джиповете и да влезем в кръчмите, т.е. да говорим с хората”, призна Нинова, но не коментира реакциите на депутатите. Тя смята, че председателят на БНБ Иван Искров и екипът му трябва да подадат оставка във връзка със ситуацията в КТБ.