Заловеният край Звездец не бил ятак на терориста от Сарафово

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов опроверга новината, че гранични полицаи са арестували помагача на терориста от Сарафово. Той  коментира появилите се в медийното пространство информации като неверни.  По-рано днес бургаският сайт “Бесове” съобщи, че  гранични полицаи са арестували съучастник на атентатора, който взриви автобус с израелски туристи на летището в Бургас. Мъжът е чужденец и е заловен край граничното странджанско село Звездец. 

„Гонитбата в тъмното беше продължителна, хванаха го благодарение на това, че през нощта си беше напалил огън, за да се топли, от доста време се е укривал в Странджа“, издаде източник от бургаския сектор на Гранична полиция.

При проверката на документите на задържания се оказало, че е пресичал многократно турската граница при ГКПП-Малко Търново и ГКПП-Лесово. Знаел български език. Веднага е бил отведен в Пето РПУ-Бургас, откъдето са го поели разузнавателните ни служби и представители на ГДБОП. При разпитите се е установило, че човекът принадлежи към нова мюсюлманска организация, клон на Ал Кайда.

Очаква се до края на деня вътрешният министър Цветан Цветанов да даде изявление за действителната самоличност на задържания, който от доста време, според сведения от граничните патрули, се е въртял в района около Звездец. Така говорели оставените от него следи в гората. Човекът поразително приличал на този от снимките, разпространени от МВР.