​Ген. Атанасов: Доган е собственикът на КТБ, а Цветан Василев просто я управлява

ДПС трябва да бъде извадено от властта, за да спре да разпределя порциите в държавата

В дъното на скандалите между Делян Пеевски и банкера Цветан Василев стои човекът от Боянските сараи, който разпределя порциите – Доган. Това обяви по Нова ТВ бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Доган смята, че банката е негова, а Цветан Василев смята, че той я управлява. Има раздор между Доган, който управлява държавата и човека, който управлява по документи финансовата институция и фирмите й. Отдавна е известно, че КТБ е банката на ДПС. Тя е основният обръч на корпорацията. Сега твърдят, че Делян Пеевски не си обслужвал кредитите, не знам той да има кредити, не би трябвало, но това значи, че са кредити на ДПС, на фирмите им. Скандалът гръмна в деня когато Цветан Василев придоби друга банка, и това вероятно е ядосало господарите му. Задействана е от сараите и прокуратурата, която тръгна да обслужва интересите на Доган, обясни схемата Атанасов.

Той предупреди, че прокуратурата действа доста скандално. Тя е дебалансирана и може всеки един прокурор да арестува даже министър и да създаде криза в държавата. Генералът посочи, че се забелязва странна симбиоза между специалните служби в МВР и прокуратурата. Те са подчинени на корпорацията ДПС. Тя управлява държавата.

Атанасов припомни, че вчера съдът каза, че няма никакви доказателства, че е правен опит за убийство на Пеевски.

Тоест съдът казва на обвинението, че всичко е балон и са им предоставили негодни доказателства. Никъде в обвинението не се посочва кой е поръчителят. Твърди се още, че предотвратено от намесата на МВР, но било планирано за май, а ги хващат сега. Ясно е, че всичко е нагласено и съшито с бели конци. Това е активно мероприятие, за да отклони вниманието на обществото. Не изключвам това да е за преразпределяне на порциите за „Южен поток”. Обръчи на ДПС са основните играчи в тръбопровода. Банката е била участник в преговорите, но е останала неудволетворена, смята Атанасов.

Той е категоричен, че поредният скандал заформен от МВР и прокуратурата показва, че има нуждата от радикална промяна в съдебната система. Прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната система и да бъде контролирана. За да се случи това ДПС трябва да бъде извадена в опозиция и отстранена от властта за дълго време.