​Кадиев: Когато Пеевски и Цветан Василев са добре, и ДПС и БСП се обичат

Пет години се борих с вятърни мелници, не искам да имам нищо общо с тези хора

Нямам нищо общо, не искам да съм с тази партия повече. Те не чуха моите призиви години наред. Това обяви Георги Кадиев, който обяви, че напуска парламентарната група и ръководството на БСП.

Водих няколко години битка с вятърни мелници, но се отказвам, нека друг да я води тази битка. 100% от хората в Националния съвет са за смяна на ръководството, и 99% от тях гласуват за запазването им. Има страх, корпоративни зависимости. Всеки е закачен за някои дружества и бордове. Това е механизмът за зависимости. Тези хора мислят не за каузи, а как следващата седмица да си вземат заплатата. Вече дори не ме интересува, кой владее тази партия и дали има подходящ за нов лидер, обяви Кадиев.

Той посочи, че не знае защо БСП и ДПС се разделиха, но забелязва, че когато Пеевски и Цветан Василев са добре и БСП и ДПС са добре и обратно. Кадиев припомни, че няколко соц лидери от Европа подадоха оставки след провала на изборите, но при нас това не се случва.

Сега Станишев иска избори през юли и те са необходими само на 5 човека от БСП за да се гарантират техните интереси. Резултатът ще бъде разгромяващ. БСП сега няма мисия, за какво тръгва на избори – за да се запазят на власт хората на Станишев. В следващият парламент БСП ще бъде малка и незначителна партия, прогнозира бунтарят.