Николай Слатински: БСП ще трябва да моли върхушката на ДПС за още едно кръгче с колелото на властта

Така стана безпощадно ясно кой всъщност кара влака у нас

Нетрадиционен анализ на изявлението на председателя на ДПС Лютви Местан за предсрочен вот до края на годината публикува в социалната мрежа съветникът на президента Георги Първанов по националната сигурност Николай Слатински 

Вчера, докато цитирах тук моя съсед: "Орешарски бил казал: Нося си оставката в джоба.

Само не е допълнил: в джоба на Доган...".Местан е научил неочаквано от Доган, че оставката е подписана. Нищо чудно. Така стана безпощадно ясно кой всъщност кара влака у нас.

- НДСВ със своето управление допусна върхушката на ДПС до масата, на която се разпределят България, нейното национално богатство, настоящето и бъдещето й.
- БСП с Тройната коалиция даде на върхушката на ДПС право на вето по всеки въпрос, свързан с разпределението на България, на нейното национално богатство, на настоящето и бъдещето й.
- БСП със сегашното управление даде цялата власт на върхушката на ДПС върху разпределението на България, на нейното национално богатство, на настоящето и бъдещето й.

С това БСП бе употребена, превърната през тази година на абсолютно пропиляно за страната ни време, в обслужващ персонал на върхушката на ДПС и на пряко свързаното, по-скоро обвързано, завързано с нея олигархическо задкулисие, за да може това олигархично задкулисие заедно, със и чрез върхушката на ДПС да имат пълен монопол върху властта, върху България, нейното национално богатство, настоящето и бъдещето й.

Електоратът на БСП започна да осъзнава това, само че на него са нужни десетилетия понякога, за да осмисли докрай нещо иначе напълно очевидно.
Ето защо на вота за Европейския парламент ръководството на БСП не просто загуби изборите от "ГЕРБ" (това то прави с потресаваща упоритост вече дузина пъти) - то загуби изборите и в БСП, защото за пръв път за тези 25 години събра по-малко от половината от гласовете на своя електорат.

Сега вече БСП ще трябва много да моли върхушката на ДПС за още едно кръгче с колелото на властта, но дали на БСП ще й бъде разрешено да пререди тръпнещите в очакване кандидати да посъучастват във властта - изобщо не се знае...