​Радан Кънев: Освен ГЕРБ няма друга партия, с която можем да се коалираме

Извинявам се на Борисов и ГЕРБ за обидите, които съм им отправял, това е грешка

При тази политическа конфигурация освен ГЕРБ не виждаме друга формация, с която можем да се коалираме и да работим. БСП не я коментираме изобщо, а с ДПС и „България без цензура” това също е невъзможно, защото и двете формации са част от проблемите в обществото. Това обяви по Нова ТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

Според него единствената възможност, ако сега има избори да се състави реформаторско мнозинство е Реформаторския блок да привлече по-голяма подкрепа, или пхартията на Зелените да влезнат в парламента. Кънев подчерта, че евентуалната им подкрепа за ГЕРБ няма да бъде безусловна, а ще настояват изпълнение - стъпка по стъпка да се изпълнят мерките им за реформи – в съдебната система, в администрацията, в медиите.

Радан Кънев призна, че като политик е допускал грешки и е обиждал политическия противник, дори и хора от ЕНП.

Обиждал съм и Бойко Борисов и други лидери от ГЕРБ, но сега го оценявам като груба грешка. Такова е и изказването на Светослав Малинов, че Кунева е Червена кукувица. Сега обаче няма конфронтация сред реформаторите. Демократично е гражданите да посочат кой да бъде първи и чрез преференциалния вот това се случи. В ДСБ е нямало целенасочено гласуване срещу Кунева, а сега целта е да се запази единството на реформаторите, подчерта още Кънев.