Станишев: Не ме вълнува някаква тайна уговорка между ГЕРБ и ДПС

Открит политик съм, каза още червеният лидер

Не подготвяме нова политика след изборите и не се вълнувам дали има някаква тайна уговорка между ГЕРБ и ДПС. Връщането назад на страната трябва да се избегне, това е общата ни кауза с ДПС, а не позиция. Подкрепяме правителството на Орешарски докато то изпълнява програмата си, защото тя е около 90% от предизборните обещания на БСП и до момента има забележителни постижения. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в ефира на БНТ по повод дали нещо ще се промени след евровота.

Политиката трябва да се прави открито, аз съм такъв политик, правя политика публично, а не на маса, както много други от родните политици, коментира още той.

Станишев отрече да са обсъждали номинацията на Делян Пеевски в БСП, защото това е вътрешна работа на ДПС. Според него темата се истеризира.

Що се отнася до предизборната кампания, червеният лидер заяви, че няма как да няма противопоставяне. ПЕС е демократична партия, която е социална, справедлива и чува хората и техните проблеми. ЕНП обслужва интересите на корпорациите, каза още той и допълни, че именно от ПЕС са алтернативата им. Станишев заяви, че кандидатът им Мартин Шулц е заявил, че Европа не се отнася справедливо към България и е обещал, че ако спечели това ще се промени.

Що се отнася до кризата в Украйна, лидерът на БСП заяви, че трябва да се мисли за българския интерес на първо място, за да не платим сметката на други страни, които са в конфликт.

Станишев обвини, че Борисов е топил България пред Йотингер и го е заблуждавал за състоянието на енергетиката ни.