Главният секретар: Съветвам се с Йовчев, а не с Камен Пенков

Имахме оснмование за претърсванията там, каза още Лазаров

На 21 февруари проведохме една операция съвместно с френските служби и други международни партньори. При нея бе задържана огромна пратка кокаин – 1400 кг. Има достатъчно данни и факти, които дават основание за провеждането на обиски в автокъщата на Орлин Алексиев.Там не са търсени наркотици, а документи и компютри. Тепърва ще се изяснява обективната истина по случая, събраните материали са прикачени към досъдебното производство.Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в ефира на бТВ по повод евентуалните връзки на политически лица със задържания кокаин във Франция.

Що се отнася до акцията "Кокаинови крале" Лазаров коментира, че от анализите, които вижда по определени лица свързани с тях е работено избирателно. Кой има интерес тази тема да стои два месеца по медиите и аз да ходя да се обяснявам, че си вършим работата, заяви още Светлозар Лазаров.

МВР няма политически противници, МВР работи по закон, посочи главният секретар.

Главният секретар е категоричен, че подлушвания и политическа репресия няма. Отнесохме се демократично с протестите, не допуснахме ексцесии с малки изключения, а за подлушванията –нещата еди-кой си казал, рекал и т.н., ако има конкретни данни - да се предоставят на компетентните органи, уточни още той.

Съветвам се с г-н Йовчев, заяви Лазаров, коментирайки дали неговият тъст Камен Пенков му дава съвети.