Борисов: Сближаването на политическо ниво с ОАЕ означава по-добро икономическо сътрудничество

Хамид Вуамим заяви, че за ОАЕ Борисов е премиерът на България

Колкото повече се сближаваме на политическо ниво, толкова повече икономическото сътрудничество между Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и България се задълбочава. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с президента на търговската камара в Дубай Хамид Вуамим и със заместник-председателя на камарата Маджед Ал Шамси. 

Бойко Борисов е придружаван от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и от народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.

„Искаме да имаме приятели във Ваше лице, когато ГЕРБ се върне отново на власт. Отпадането на визите благодарние на Мария Габриел прави туризъма привлекателен и за двете страни“, посочи Борисов. Той обясни, че България е настабилна през последната една година и е в пълна международна изолация, откакто ГЕРБ не управлява.

„За нас Вие сте премиерът на България. Свършеното от Мария Габриел е много важно за нас и за вашата партия, затова трябва да го продължим“, заяви Хамид Вуамим и благодари на евродепутата от ГЕРБ за отпадането на визите.

Бойко Борисов посочи, че България е добра дестинация за инвестиции и припомни, че правителстовото на ГЕРБ е въвело най-ниските данъци в Европейския съюз. „Построихме най-доброто метро в Европа и строяхме по 64 км на година. Искаме това да продължи“, допълни Борисов. По думите му България има добре развито селско стопанство. Председателят на ГЕРБ разказа за качествата на българския мед и затова как eмирът на Катар е бил впечатлен от вкуса му по време на посещението си. Председателят на търговската камара в Дубай препоръча България да засили рекламата си в ОАЕ. От своя страна Бойко Борисов обеща, че кметовете на ГЕРБ ще изпратят информационни материали и брошури, представящи страната ни, а когато Хамид Вуамим и Маджед Ал Шамси посетят България лично кметовете ще ги запознаят с възможностите за инвестиции тук. Председателят на камарата Хамид Вуамим прие поканата на Бойко Борисов да посети България и да се запознае от близо с нейната природа и възможности за инвестиции.