​Капка кръв разплита мистериозното убийство на Николай от Бургас

Капки кръв от убития на Разпети Петък Николай Христов открили криминалисти по обувките на Тодор Атанасов.

21-годишният Атанасов бе задържан около денонощие след изчезването на година по-големия негов приятел Николай, пише Флагман.Бг.

Преди минути бе доведен в бургаския съд Тодор, за който прокуратурата поиска за него постоянен арест. Едно от доказателствата, с което обвинението разполага, са именно кървавите следи, намерени по обувки и взети от дома на Тодор. ДНК експертиза показала, че те са от Николай. 

Изненадващо, Тодор помоли съда да му наложи домашен арест. Това означава, че той желае да се прибере в жилището на родителите си, което е само етаж над жилището на жертвата.

При разпита 21-годишният Тодор Атанасов е заявил пред криминалисти, че убитият от него Николай Христов пръв го е нападнал с нож, научи "24 часа".

Атанасов разказал, че купил две пакетчета пико преди да тръгне заедно с Николай. Жертвата е дистрибутор на храни и в петък е обикалял да събира суми от клиентите си. Още преди пътуването Николай взел едната доза, а докато шофирал поискал и втората. Тодор му отказал и Николай изненадващо извадил нож от джоба на шофьорската врата. Той обаче успял да го измъкне.

"Не направих нарочно това, защитих собствения си живот", заяви Тодор в съдебната зала.