Мафиотска сеч край Боровец пълни каси на партийни централи

​Скандален клип засне варварска сеч в Рила след сигнал на журналист

Той беше показан в ефира на Нова ТВ, предоставен от проф. Михаил Константинов.

Става дума за варварска сеч до голо край Боровец в Рила. Имаме информация за подобна вандалска сеч край Малко Търново, изсечени са вековните букове над Своге и Ботевград, които са във вододайната зона. А какво значи това – че скоро жителите им ще останат без вода, посочи проф. Константинов.

Математикът не за първи път алармира за злоупотребите , които се случват с българските гори. Той е категоричен, че държавата не прави нищо, за да защити природното богатство на България, а вместо това властта стимулира порочни практики, които пълнят партийните каси, разпъвайки политически чадър на близки до управляващите фирми.

Това е явна корупция, това е престъпление срещу България. Защото ние имаме подземни богатства, но имам прекрасни земи и гори. С това, което се случва там, в момента се унищожава нашето национално богатство. Земите и горите са билетът на нашите деца, нашето бъдещо поколение. Но вместо да ги пазим като очите си, просто ги унищожаваме, коментира професорът. 

Става дума за сеч в една много специална територия, които се създават с десетки години, а дърветата там са изключително специални, посочи в студиото доц. Георги Костов, бивш зам.-министър на земеделието и горите.

Той е убеден, че има сериозни нарушения, извършени както от шефа на горското стопанство в Самоков, така и от ресорните шефове в Агенцията по горите и земеделското министерство.

В момента сме свидетели на мафиотска сеч, плашене на тези, които са готови да сигнализират, политически чадър от ръководство на партиите, финансират се партийни каси. Не случайно бяха направени и толкова много кадрови промени, след като уволниха доказани професионалисти и почтени хора. Всичко това беше направено, за да се върнат старите корупционни практики. И щом такива неща се случват в Боровец, можем само да си представяме какво става на други места в страната,  коментира още доц.Костов.