​Станишев като Батман: Ще пазя Европа от ГМО продукти и големите корпорации

Разбирането на Борисев е да пречи на правителство, предупреждава лидерът на ПЕС

Разбирането на Бойко Борисов е, че опозицията трябва да пречи на правителството и затова му иска оставката. Бившият премиер така и не осъзнава ролята на опозицията, а тя трябва да формира алтернативи на управлението. Това обяви на среща с актива на Сливен лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той призова, че не бива да се допусне предстоящото евр-атлантическо споразумение да обслужва големите корпорации, а не гражданите. Няма да приемем и то да се ползва като инструмент за разваляне на европейския социален модел и трето ще бъдем против чрез него да се отвори вратата за влошаване на екологичните стандарти в ЕС, говоря за ГМО и др., показа мускули пред съпартийците си президентът на ПЕС. Той се спря и на темата за Украйна, припомняйки, че утре, 17 април, в Женева ще се проведе среща между представители на Руската федерация, Украйна и САЩ.

Призовавам на преговорите да бъде даден шанс на мира”, заяви Станишев. По думите му всяка ескалация на говорене, действия, на струпване на войски влошава ситуацията и я тласка в непредсказуема посока, която е много опасна, настоя бившият премиер.