Цветанов: "Кокаинови крале" бяха неутрализирани по времето на ГЕРБ

По времето на Миков е изтекла информация за готвената операция за залавянето им, каза той

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов остро разкритикува от парламентарната трибуна внушенията и пропагандните действия, направени от Атанас Мерджанов за операцията „Кокаинови крале“. По думите му в мандата на ГЕРБ те са били неутрализирани.

Цветанов припомни, че през 2008 година по време на управлението на Станишев, когато министър на вътрешните работи е Михаил Миков, италианските власти запознават българските си колеги с международнаоперация, при която проследяват 4 тона кокаин. Според бившия вътрешен министър по това време изтича и информация от българските власти в следствие на което няма задържани.

През 2012 година италианските власти отново се свързват с МВР, запознавайки се с това, че нещата коренно са се променили, каза Цветанов. Италианските власти издават европейска заповед за ареста на 15 български и по времето на ГЕРБ операцията се провежда. След нея започва подготовката за съдебния процес на Евелин Банев - Бредно. Той обясни, че към момента на провеждането на операцията страната ни си е сътрудничила с италианските власти и ДЕА, както и с партньори от Франция и други страни от ЕС.