​Ген. Атанасов: Сканадално! Земеделският министър праща хиляди на риболов вместо пред урните

Под контрола на ДПС разрешават улова на риба предизборно – седмица по-рано

Правителството и предизборните му стратези са скроили поредния подъл план - вместо към урните да изпратят хиляди българи на риболов в деня за размисъл и за гласуване – 24 и 25 май. За тази хитра и непочтена комбинация алармира зам. председателят на ДСБ и бивш шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Ежегодно, през размножителния период на рибата, се издава заповед на министъра на земеделието за забрана на риболова. По закон основният период на забраната е от 15 април до 31 май. Тази година обаче Димитър Греков неочаквано и без ясна мотивация със заповед № РД 09-223 е определил срока на забраната само до 23 май. Тоест, забранителният период е съкратен с една седмица, но никой не отговаря защо се прави това, пита генералът. Той припомня, че риболовците у нас са над половин милион души. За голяма част от тях откриването на сезона след забраната е придружено с цял ритуал и всяка година се отбелязва масово. По язовири и водоеми се организират двудневни тържества придружени с улов и похапване на прясна риба, полята с достатъчно бира.

Е, няма хората заради някакви избори да си нарушават традицията! Но в случая става дума за злоупотреба с власт от страна на земеделското министерство, контролирано от ДПС, цел скрито подтискане на избирателната активност. Стартът на рибарския сезон явно няма да се отрази на избирателите на ДПС, обяснява замисъла Атанасов.

Пред Faktor.bg Атанас Атанасов бе категоричен, че за тази манипулация трябва да се иска оставката на земеделския министър Греков.