​Надежда Нейнски повежда към Европарламента Синьо единство

Синьо единство ще води битка за съдбата и бъдещето на България

В деня, в който се отбелязва 13-годишнината от падането на шенгенските визи за България, партия Синьо единство представи своите кандидати за Европейския парламент.

Листата за евродепутати ще води Надежда Нейнски, втори след нея е журналистът Бойко Станкушев. Председателят на гражданското сдружение „Евет" Ергин Емин е третият кандидат на Синьо единствено, последван от председателя на гражданско сдружение „Обединени земеделци" Моньо Христов и журналистът Маргарита Бойчева.

На брифинг пред журналисти председателят на Синьо единство Христо Панчугов увери, че кандидатите в листата на политическата сила за евроизборите са хора, които олицетворяват европейската идея.

„Но на тази дата се случва още едно важно събитие", добави евродепутатът Надежда Нейнски, визирайки референдума в Крим.

По думите на бившия външен министър за първи път от много години насам сме изправени пред заплаха от Студена война. Според Нейнски днешната битка в Украйна не била в противопоставянето между Изтока и Запада, а в противопоставянето на надеждата и цинизма.

Сред основните приоритети на кандидатите в листата са разкриването на нови работни места, освобождаването на страната от енергийната зависимост от Русия, както и борбата с мафията.

Битката на Синьо единство ще бъде битка за съдбата и бъдещето на нашата страна, единодушни са от партията.