Борисов: Някой е хвърлил Сидеров на кучетата, ще сменят с нов проект Атака

С тези двама депутати и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака" ще бъде заменена от друг проект. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Моят прочит на това, което се случва, е, че в момента, в който излязоха тези двама наши депутати от ГЕРБ, масирано, през една агенция, започнаха да излизат снимки на Волен Сидеров от различни курорти и видно нелицеприятни.

Понеже аз на Моника Станишева съм ѝ сърбал попарата, видяхте опорните точки, които е правила години наред, включително и 2 милиона българи в София са били подложени на умишлена криза с боклука, след това 6 години депото в Суходол работи, сиреч имало е и тогава капацитет. Всички тези кризи ни бяха спретнати точно преди изборите”, коментира Борисов.

Преди това Борисов се обърна с молба към депутатите за пореден път, ако някой има нещо, което не му харесва в ГЕРБ, сега е моментът да стане, да го изпратят с аплодисменти преди да отиде, където иска.

След като никой не напусна, от тук нататък считам, че само финансов ангажимент може да ги оттегли, коментира лидерът на ГЕРБ.

Чувствайки се видимо некомфортно, лидерът на ГЕРБ обясни, че е помолил Парламентарната група на партията да избере за зам.-председател Цецка Цачева, която да  представлява ГЕРБ, когато отсъства от Народното събрание.

„Помолих групата на ГЕРБ да изберат Цецка Цачева за зам.-председател на групата, да ме замества, за да може да вървят ежедневните теми. Аз оставам председател докато реша. Тя ще бъде човекът, който ще движи ежедневните въпроси от мое име", каза Борисов.