Данчо Ментата: Борисов е основателят на СИК, той е мутра

Последна редакция на 31/10/13 12:34
Вежди Рашидов подпали словесната битка, заставяйки на страната на студентите

 

Дебат на тема СИК се разрази в българския парламент отново заради депутатът от БСП Иван Иванов, който за няколко часа бе назначен за зам. министър в МВР. Депутатът от ДПС Йордан Цонев избухна: „Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК, основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам, заяви депутатът Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ.

Това стана по време на дебата в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.

Цонев не спести на опозицията  и физкултурното образование на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. 

Искрата пламна, когато Вежди Рашидов напомни на управляващите, че студентите протестират. „Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2",  сопна се скулпторът.

„Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев.

Антон Кутев от БСП пък прикани Рашидов да не говори за нов морал, защото именно по негово време като премиер Бойко Борисов е бил на крачка от това да стане почетен член на Съюза на българските художници.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посочи: „Историята на българския преход е белязана от метли, кадрови метли, изредиха се различни цветове на метлите".

Само с идването на Сакскобугготски на власт страната ни, по думите му, не изживяла поредната метла - този път жълта на цвят.

Така темата за силовата групировка СИК изпокара депутатите, и вместо очакваното съгласи по важни за държавата теми, те задълбочиха конфронтацията.