Ген. Атанасов: Корпоративна банка, Черепа и ТИМ клатят държавата, за да я овладеят

Корпоративна банка и кръга около нея – Черепа (хазартният бос Васил Божков,б.р.), ТИМ имат интерес да се клати държавата.

Към това се добавят и вътрешно-политическите тежки битки в БСП. На Станишев му трябва враг и затова атаките  са обърнати към институцията на президента. Така бившият шеф на НСС и политик от ДСБ очерта медийната война срещу Росен Плевнелиев.

Икономическата групировка която стои зад това правителство воюва с икономическата групировка, която стои зад президента. Те воюват отдавна, от времето когато бяха едно управление при Бойко Борисов. Искам да охладя амбициите на президнетът, че ще съди всеки, който петни името му. Ще му кажа само, че в България в съда печели този, който има пари. Ако не се реформира съдебната система няма  шанс за успех, допълни още Атанасов.

Той обясни, че е спорна тезата, че нямаме президент, но със сигурност нямаме правителство. 

Очаквам управляващите да поискат съставяне на анкетна комисия и да се тръгне към импийчмънт на държавния глава. Истината е, че се води битка на икономическите лобита, които искат да овладеят институциите в държавата. БСП е в момента в много тежко състояние и им трябва външен враг. Гоце Първанов излезе и обвини Станишев, че е приватизирал със семейството си партията. Сега им трябва външен враг за да укрепи върхушката. Идват европейски избори и Станишев знае, че ако ги загуби е край за кариерата му, коментира още генералът.