Радан Кънев: Няма да участваме на помирителна среща на ЕНП, никой не ни е канил

Не няма да участвам на неофициална среща на ЕНП, при нас няма покани за такава среща, не знам за другите партии. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори на появилите се в медиите съобщения, че ръководството на европейските десни събира партньорите си от България, за да ги помирява.

 

Рано е още за такава среща. Големи са разликите между партиите, а не става дума за лични напрежения. Между ГЕРБ и Реформаторския блок има сериозни разминавания, които са важни за избирателите. Не ме вълнуват кадрови решения в другите партии, а ме интересуват политики. Темата за правосъдната система, вътрешния ред, сигурността и реформата в нея стои между нас и ГЕРБ, посочи разминаването Кънев.

Той призна, че е изненадан от социологическите проучвания, които им дават добър старт от  7% , което реално при едни избори означава около 15%.

Това ни прави трета политическа сила пред ДПС, а все още не сме оформени като коалиция. Тепърва през септември ще изведем четири основни теми и реформаторски послания, като сред тях водещи са правосъдна система и икономическа политика, каза още Кънев.

Той подчерта, че не правят коалиция за да оцелеят. Младият лидер съобщи, че се чува редовно с Иван Костов, който бил на почивка, но не иска да ангажира мнението му, защото всички решения са на ръководството на ДСБ.