Н. Алгафари: Станишев унижи своята партия, какво трябва да направи такъв човек...

Хората, които вече повече от 40 дни протестират срещу сегашното управление,  искат нещо много просто - правила и достойнство. Затова не виждам никаква заплаха във властта да се върнат ГЕРБ, ДСБ или която и да е друга партия на статуквото. Това заяви по Би Ти Ви режисьорът и продуцент Надал Алгафари.

Според него поведението на Сергей Станишев е изключително арогантно не само към протестиращите, но и към членовете на собствената му партия. 

Ръководството на БСП направи нещо цинично по отношение на членовете на партията. Станишев унижи партията, не само не спечели изборите, но ги загуби Този човек най-напред подмени листите на предсрочните избори. После посочи в новия кабинет едва 3-4 министри на БСП, а след това си позволи да направи толкова много грешки, за които просто се извиняваше. Какво трябва в такъв случай да направи този човек, попита Алгафари. 

Той разкри, че има идея да направи подписка и да изпрати писмо на френският президент Франсоа Оланд, за да го информира лично за това, което се случва в България през последните месеци. 

Ще пиша на Оланд и ще го попитам дали председател на ПЕС може да стиска ръката на един краен националист, да унижава своята партия, да назначава на високи постове хора, излъчени от олигархията и такива, които са кръга на неговите семейни приятели, обясни Алгафари. 

Продуцентът е убеден, че в този момент бюджетът няма нужда от актуализация, освен това не е ясно и за какво ще се използва заемът от един милиард, който Орешарски взема уж, за да решава социални проблеми и проблеми на бизнеса. 

Актуализацията на бюджета – дали това е варианта да се оправи държавата или не е поредния ход, за да удовлетворим интересите на едни олигарси. Нека си спомним как преди време точно Станишев и Орешарски върнаха 1.2 млрд на едни бизнесмени, посочи още Нидал Алгафари.