Виктория Петрова се раздели с косата си и я дари

Топ водещата Виктория Петрова отряза косата си и я дари, за да бъде направена от тях перука за онкоболна жена. Журналистката била стъписана от историята на непознатата, получила тежката диагноза рак.

„Трогнах се от едно интервю на тази дама, много красива беше. Невероятно! Но се наложило да си обръсне главата нула номер заради заболяването", разказа Петрова.

По думите на болната жена, разчувствала Виктория, един ден, както си живяла напълно спокойно и нормално, получила „подарък, един много безценен подарък". „Беше малък и добре опакован . Промени целия ми живот. Хората, които бързаха в ежедневието си, започнаха да ми казват постоянно, че ме обичат. Стари приятели, които отдавна не бяха ми се обаждали, започнаха да ми звънят по телефона. Този подарък се наричаше „диагноза рак", така започва историята на сразената от страшната болест жена.
След като чула нейната изповед, Петрова била изумена от смелостта на младата дама, от силите й да нарече тази смъртоносна заплаха „подарък".

„Почувствах се ужасена, защото докато я слушах как споделя това, си представих скъпи, лъскави подаръци, а се оказва, че нещо толкова нежелано може да преобърне живота ти. И има хора, които го наричат подарък. Това е изключително смело", каза през сълзи Петрова. Тя не успя да скрие мъката си от страшната съдба, която, според статистиката, сполетява една на всяка 22 българки. „След като чуеш тази присъда, че си болен, тези жени започват битка! Много трудна война, хвърлят те на арена и ти започваш да се бориш. И ако спечелиш - печелиш живот!", не можа да скрие своето вълнение новинарката от Би Ти Ви.

Петрова се почувствала страшно безпомощна, гледайки мъките на тези болни хора. И решила - че ако не друго, може да дари дългата си, хубава коса. Тя бе категорична, че всеки трябва да се грижи за себе си и да ходи редовно на прегледи, защото ако едно онкологично заболяване бъде открито по-рано, то може да бъде излекувано успешно. „Превенцията е много важна, когато ракът се открие в ранен стадий, той може да бъде лечим", допълни още Петрова.

Засега Виктория Петрова е първата известна личност у нас, която дарява косата си. Аплодисменти за хубавия жест.