​De Profundis: Ще победи ли Нинова Борисов и други съветски песни

Късно ще е, когато кокошка, която се прави на петел започне да снася червени комунистически запъртъци из цялата ни мила родина

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

1. Корнелия Нинова – кокошката, която се прави на петел

„Ще победя Бойко Борисов” – закани се тъй нареченият лидер на тъй наречената БСП. Аз силно се уплаших от заканата и ходих на ходжа да ми лее куршум. И как не – тя нали веднъж вече шибна на Борисов два шамара…..

После обаче реших, че храброто НСО си е взело бележка - няма да повтори жалкия си провал с Доган и да я допусне чак толкова близо, та да му шибне шамарите. Пък и телохранителите вече са предупредени. Така, де, поне от историята те би трябвало да знаят, че от печен комуниЗ може да се очаква наистина всичко лошо. А ако шефката на комуниЗите не е печен комуниЗ, не знам тогава кой…..

И започнах да гадая - на какво точно въпросната девойка ще бие Борисов. На карате? Доста ще трябва да потренира – поне за формите, ако не толкова за съдържанието. Но и за съдържанието, де. На тенис? Надали, това само Гришо го може. И то ако Борисов няма ден. На футбол? Айде, бе, сериозно ли - крушовишка круша срещу банкянския тигър…..

Оказа се, че Нинова смятала да победи Борисов като кандидат-депутат в софийския 25-ти район.
Може. Само дето не разбрах какво от това – орден „Стара планина” ли ще ѝ връчи президентът по този повод. Или двойна заплата ще получи Нинова и две места ще заеме в Парламента, не едно.
Вместо да каже как точно смята да докара страната до обещания демографски взрив и да ни направи пак 8 милиона за следващите четири години; вместо да разясни как под нейното вещо премиерско ръководство няма да има ни един сънародник под чертата на бедността; вместо да разкрие как чрез рестрикции ще стимулира икономиката или поне - как ще накаже мръсните предатели, подкрепили европейското споразумение с Канада и европейските санкции срещу Русия, тя седнала да се заканва и да създава сюжети за

предизборни махленски клюки

Казвам ви, граждани, тая Нинова е кокошка, която се прави на петел. А който повярва, че наистина е петел, ще се изненада, щом тя започне да снася червени комунистически запъртъци из цялата ни мила родина.

2. БСП и листите, листите

Голям шум покрай обновените, променени, заменени, трансформирани, модифицирани и метаморфозирани листи на БСП напоследък се вдига, граждани.

Направо се сетих за прочутия разказ на Кафка: „Една сутрин Грегор Замза се събуди след неспокойни сънища и откри, че в леглото си е преобразен на огромно насекомо”.
Хлебарка, за който не знае.

Същата работа и с нашите комуниЗи. В опозиция, те винаги имат неспокойни сънища, треска ги тресе, защото си представят как през това време някой друг експлоатира безогледно Солунската митница. Подсъзнанието им направо крещи, че това е вселенска несправедливост, че въпросната митница се полага само на тях – те с кръв са я взимали, без кръв няма да я дадат.

И други съветски песни, както казваше един приятел преди много години.

Та сред ключовите номера в тазгодишната предизборна кампания на комуниЗите е номерът с листите. Нови имена, нови лица, нови зад…..пардон, щях да се изтърва пред децата. Нови хлебарки, с други думи, току-що събудили се, оглеждат за плячка наоколо – но винаги избягват ужаса да зърнат истинския си лик в огледалото.

Ново лице на комунистическата промяна е Тома Томов, моля ви се. Ма той бил велик международник. Пък аз като един невежа смятам, че велик международник е някой, чиито анализи се публикуват в големи международни издания и се четат в цял свят. А не някой, дето цял живот, по волята на комунистическата ДС, обучава българското народонаселение на вечна дружба с великия Съветски съюз.

Да, като второ поколение комунистически „международник”, Томов е малко по-изтънчен от първото поколение пълни неграмотници, които вървяха с рогата напред. Но от това работата му не става по-добра, обратно, влошава се. Защото ако не знаеш истината и защитаваш лъжата, това е обикновена тъпота. Но да знаеш истината и въпреки това да защитаваш лъжата, е

морална тъпота

Ама пък Еленка Йончева каква е смела, ще каже някой, сетил се за нейните репортажи от Ирак и Венецуела. Да, бе, и аз се сетих за тях. В Ирак Йончева отиде, за да защитава социалистическия диктатор-убиец Саддам Хюсеин от международната общност, а във Венецуела – за да възхвалява социалистическите реформи на Уго Чавес, довели тази прекрасна страна до истинска просешка тояга.

Ами проф. Иво Христов – той поне е наистина ново лице, от гражданската квота е, няма нищо общо с БСП и, както сам твърди, не носи отговорност за нейните магарии.

Е, това се казва да пипнеш на баницата мекото – ползваш благата от магарето, но не отговаряш за магариите му. Ако така дават - някъде другаде обаче, не в БСП – и аз бих се записал.

Та въпросният професор ръси политически бисери и лъжи във всичките си изяви. Той например твърди: „Нашите проблеми не са леви или десни”. Също: „Необмислената евроинтеграция доведе до това, че 2,5 млн. българи заминаха в по-добрия свят”. Но най-забележителни са изявите на новото комунистическо лице по темата Русия. В едно интервю за Канал 3 през ноември 2016 година Христов заявява: „Крим винаги е бил руски”. Тази толкова нагла и опашата лъжа няма нужда дори от кратък исторически екскурс, за да бъде опровергана. Но още нещо важно казва светиня му социологическа: „Българите са проруски и който не му изнася,трябва да си смени живота”.

Представяте ли си, граждани, този наглец още през 2016 започва да се разпорежда с живота ни. А какво ще стане, ако през 2017 той и партията му наистина вземат властта. Лично аз имам опит с подобни типове, макар не професори по хуманитарна наука, а ченгета от ДС. Случката е отпреди промените през 1989 година, в полицията те заплашиха да ме изритат в Турция, защото защитавам турците. Пък аз ги попитах да не би да са по-големи патриоти от мен, та да решават къде ще ме изритат и къде не.

Та Ицо Христов, новото лице на БСП, явно е нещо като малкото братче на онези тъпи и нагли ченгета, щом се е заел да ми казва какво да правя с живота си, ако не мога да търпя гадната му воня. Ай сиктир, бе, охлюв!

3. Към „Южен поток” – все едно с Макаров или с „Макаров”

Руският посланик в София Анатолий Макаров заяви в Русе, че за първи път чува за някаква си руска намеса в българските избори и се надява никога повече да не чуе.

Аферим! Машалла! Ашколсун! Аз пък все едно чувам граф Игнатиев ефенди да прави политика в полза на България…..

Всъщност словата на Макаров ми звучат като предупреждение към отговорниците в България подобни безотговорни приказки да не се допускат повече, поне в публичното пространство. Но аз съм малко изкривен – лесно разбирам подтекстовете, щото много текстове са ми минали през ръцете.

Е, донякъде можем да разберем човека, все пак. Първо, той е отскоро в София и може би не иска още от самото начало да лъже най-брутално братята българи, така че по-добре да не го предизвикват. Току-виж, не му издържат нервите и вземе, та се изтърве за руската хибридна война срещу страната ни, както се изтърва, макар с половин уста, служебният военен министър Янев.

И второ, отричането докрай, дори да те хванат в самия креват, е сред най-ефективните похвати на гьобелсовата путинска пропаганда. Поне в Кремъл така смятат, де. Онзи ден например самият прессекретар Дмитрий Песков издигна пореден връх от наглост, като отрече участието на Русия в подготвяния, но несъстоял се преврат в Черна гора. „Това са абсурдни обвинения. Ние не се месим във вътрешните работи на други страни”.

Отнюд! Как ще се месите – та нали това е против свещените принципи на международното право…..

Е, добре, де, никой не повярва на Песков, щото примерът с руската намеса в Украйна и откъсването на Крим е още трептящо жив. Но важното е не дали някой ти вярва, а ти да отречеш, това е хватката. Защото за поколенията в историята остава кой какво е казал, не кой в какво е повярвал.

Та и с посланик Макаров така – не е чул за руска намеса в България, горкият. Казвам „горкият”, защото ако наистина не е чул за такова нещо, началниците му трябва да го уволнят. В края на краищата – те не са го пратили в София само да лапа хубави домати и да си спи на ушите.

Пратили са го да ни пробутва например идеята за ферибот между Новоросийск и Варна или Бургас. „Руските туристи вече няма да взимат самолет, за да дойдат до България, а ще се качват на ферибота и ще идват направо с колите си” – опитва той наистина да ни подмами с нещо

лъскаво и дрънчащо

Само руски туристи в руски автомобили остава да забръмчат по българските улици. Но дека че ги копаме? – както попитали македонците, щом разбрали, че китайците се канят да ги нападат.

И „Южен поток” се опитва пак да ни пробута посланик Макаров – не наистина, де, а само като повод да се поддържа градуса на политическата каша тук. Иначе ако руснаците искаха наистина да строим потока, те отдавна можеха да направят това – дори не с Макаров, а с „Макаров”.

Нищо, че никога досега не са се месили в българските вътрешни работи – нали казват, че за всяко нещо си има първи път.