​Зловещо – журналист от „Дума“ тържествува след кървавата драма в Париж

Путинофилският хор защитава цинично тезата, че французите сами са си виновни за драмата

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

„Французите си го получиха от толкова толерастия“. Този циничен коментар написа само часове след кървавата трагедията в Париж журналистът от вестник „Дума“ Валентин Георгиев. Зловещо е да твърдиш, че убийството на 12 невинни и 10 ранени е някакво възмездие, предизвикано от просташкото в случая съчетание на толерантност и педерастия (вероятно това е имал предвид червеният журналист изписвайки „толерастия“,б.а.). Абсурдът е още по-страшен, защото "журналистът" злорадства срещу свои колеги и то хумористи.

Скандалният пост на журналиста от "Дума"

Изумен съм от скотското мислене на някои сънародници, което демонстрират след атентата в Париж.

Дирижирано путинофилският хор поде в един тон рефрена, че французите, видите ли, сами си били виновни заради толерантността си.

Държавата, която от столетия има интереси в арабския свят, която още в средата на 18-ти век си поделя Сирия с Русия, държавата която владееше Алжир, държавата, която бе колониална сила...

Но и държавата, която даде на света революцията, републиката, модата и културата... Държавата, която подобно и на Британската империя взимаше и взима много, но и даваше и дава много - култура, интелект, технологии, образование, медицина, разбиране и усещане за свобода и равенство. Ценности, които и днес мнозина в арабския свят ценят и се опитват да запазят, включително и арабите тук в България, които познавам лично.

Задайте си въпроса: "Защо това се случва точно сега, а не преди 10, 20 години, не и когато воюваха в Алжир?!"

Защото никога преди Франция не е имала Льо Пен

Ако утре някой щастлив и горд французин вземе, та застреля Льо Пен, ако утре Франция вземе, та забрани партията му, ще изчезне и потребността от такива атентати, които консолидират лумпените и им придават такава сила, както по времето на Хитлер се случи с нацистите!

Какво очаквате?! Франция да изгони 10 милиона емигранти и да си съсипе икономиката?! Или да направи гета и опъне телени мрежи?! Ами българските емигранти от коя страна на мрежите ще са?!

Когато говорите за нетолерантност първо си отговорете на въпроса:

"КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА?!!!"

Днес печели още 10% гласове „фронтът” на Льо Пен, както печелят и онези, които го 

финансират от Кремъл

А милиони араби просто търсят спокойствие и сигурност в САЩ и ЕС. Както и милиони наши сънародници.

И го намират.

Дори стотици хиляди палестинци работят ежедневно в Израел - там се чувстват по-сигурни и защитени. А и по-добре платени.

Демокрацията оцеля след две жестоки Световни войни, защото е по-силна и по-жизнена, защото 

няма алтернатива...

Защото механизмът на моркова и тоягата в условията на демокрация работи най-успешно, в тези условия и е най-ефективен, най-рационален.

Поради тази причина не е оцелял нито един диктаторски режим - нито на Хитлер, нито на Сталин, нито на Саддам, Милошевич, Кадафи...Няма да оцелеят и режимите в Северна Корея, Иран и Русия.

Нито радикалният ислям е от вчера, нито много други фанатични и идиотски идеологии - фашизъм, комунизъм, маоизъм, расизъм...

Но оцелява единствено демокрацията. И не само оцелява, а просперира!