Осман Октай: Шумните арести на мюсюлмани се целят по властта и са изцяло в услуга на Доган

Една такава шумна и показна акция на ДАНС е удар по авторитета на България навън, на Борисов и новия шеф на МВР, смята още анализаторът

Шумно прокламираната акция на ДАНС, придружена с арести в джамията едва ли не внушава на българското общество, че има ислямистки клетки в България. Това е абсолютно погрешна теза, коментира  за Faktor.bg бившата дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай по повод мащабната акция на ДАНС и жандармерията в Пазарджик, Хасково, Смолян и Пловдив.

На дневен ред днес излиза промяна на Закона за МВР и пълна ревизия на дейността на службите, което включва и ДАНС. На всички е ясно, че по върховете в специалните служби има кадри, които са в услуга на Сараите. Настоящото ръководство на ДАНС не случайно провокира огромно напрежение и се опитват да имитира активност в страната. Проблемът с ромските квартали никога не е бил религиозен, а социален. Там не им е необходиима „Ислямска държава”, а някой шейх, който да вложи милиони средства, за да им подобри качеството на живот.

Едно е ясно, че една такава шумна, демонстративна и показна акция на ДАНС е удар по авторитета на България навън, по авторитета на правителството на Бойко Борисов, както и по авторитета на ръководството на МВР, което се готви да преструктурира тези служби. Шумните арести целят да привлекат вниманието и са изцяло в услуга на Ахмед Доган, който вече е извън властта и се опитва да привлече вниманието на Брюксел с воплите, че етническата и религиозна общност е поставена под опасност, когато ДПС е в опозиция. 

На самите мюсюлмани се всява страх, искат да им покажат, че откакто ДПС не е на власт няма да бъдат пощадени от репресии от новите управляващи –Бойко Борисов и Патриотите. Службите преследват няколко цели: обслужват себе си, обслужват Сараите и искат да привлекат вниманието на европейската общност, коментира анализаторът.