​Цинизъм! Пеевски и Ментата да правят закон за КТБ = Хитлер да спасява еврите

ДПС се гаври с обществото, не правят разлика между „добро” и „лошо”

Методи Андреев, специално за Faktor.bg

Цинизмът в българската политика е безграничен, а ДПС са най-безскрупулни към търпението на българското общество. Ушите ни претръпнаха от внушенията, че са необходим фактор в политиката и никой не може да ги заобиколи. Наглостта им обаче продължи с официални изявления, че Йордан Цонев – Ментата и Делян Пеевски вече написали закон за спасяването на КТБ и влоговете на гражданите. Ако тази фантасмагория си я разказваха двамата кандидат-депутати от ДПС, нормално е да приемем, че си правят предизборна реклама. Но когато тези думи идват от устата на лидера на партията Лютви Местан – изводите може да са два – или са 

свръх, ама свръх нагли и арогантни

и се гаврят с гражданите, или страдат от патологично дебелокожие и не правят разлика между „добро” и „лошо”.

Цинизмът на Местан, че колегите му спасяват банковата стабилност със закон съперничи само с цинизма на Доган от Кочан, че разпределя порциите в държавата. Изводът за обществото е само един - върхушката на ДПС не си е извадила поуки от това какъв морал в политиката искат хората. Лицемерието на ДПС е безгранично – да се представяш за спасител по проблеми, които сам си създал и предизвикал, е зловещо. КТБ беше ударена именно от обръчите на Делян Певски и разрушената симбиоза между банкера-олигарх и политика-олигарх. Това взриви КТБ и изложи на изпитание хиляди вложители и фирми. Всъщност Пеевски е страшният възел, в който е заплетен проблемът „КТБ” и истинско чудо е, че днес този човек, вместо да е обект на разследване от държавното обвинение, се кипри за нов мандат в парламента. 

Другият герой от бъдещият закон е също не по-малко виновен за тази криза. Йордан Цовен е човекът, пробутал Иван Искров в БНБ. Но по-големият му грях към обществото е, че като шеф на бюджетната комисия в последния парламент беше длъжен да следи за стриктното прилагане на законите от БНБ и контрола, който упражнява върху търговските банки, раздаващи съмнително високи лихвени проценти и необезпечени кредити за милиони на кухи фирми и свързани лица. Тоест ,едни от виновниците да се стигне до тази тежка финансова ситуация в държавата са именно „загрижените” законотворци Цонев Певски.

Целите в бяло като ангели небесни,

обещават светло бъдеще. Меракът им да спасяват КТБ е равностоен все едно Димитър Иванов – Гестапото, известен като последния шеф на комунистическата политическа полиция, да внесе в парламента закон за лустрация на кадрите на ДС и БКП, или пък Хитлер да обяви, че ще прави закон за спасяване на евреите!

Тази безскрупулност на представителите на българската олигархия и задкулисие трябва да активизира българските избиратели. При следващо управление има два пътя пред държавата - или ясно изразено дясноцентриско правителство, което незабавно да стартира промени и реформи, или слабо, зависимо управление, което само може да обяви фалита на България.

Боже, пази Родината, ако Ментата и Пеевски ще са новите й спасители!