​Уфологът Иван Иванов: Доказателствата за НЛО в България вероятно се крият от ДС и службите

Извънземните живеят между нас и не можем да ги различим; не се разкриват, за да не настъпи хаос на Земята

Пришълците не са злонамерени и са тук от любопитство, както ние изследваме космоса, а не за да ни колонизират

Науката се развива, докато духовното доста изостава в сравнение с развитието на материалното, казва пред Faktor.bg любителят уфолог от САЩ

Днес в Ямбол се открива „Международна конференция НЛО”, която ще продължи и в неделя. Един от организаторите е Иван Иванов. От години живее в САЩ и работи във втората по големина компания за производство на техника за видеонаблюдение и охрана в щатите „Protection 1 Security Solutions”. Приема изследването на НЛО и на извънземни като свое хоби, но познава едни от най-популярните уфолози и хора в света, които са имали контакти със същества от други галактики и планети. Определя себе си като човек, който задава въпроси и търси техните отговори. На конференцита Иванов ще представи с „НЛО разкритие. СЕ-5 (Сlose encounters of the fifth kind – близки срещи от петия вид). Протоколи за медитация и контакти от пети вид с ЕТ(извънземни)”. На форума ще участва и председателят на „Обединени български уфолози” в България инж. Веселин Боянов, който ще говори за срещите с представители на друг разум и значението им за урологичните проучвания. Валентин Иванов ще представи ретроспекция на идеите свързани с НЛО и тяхната активност на земята. Специални гости на срещата от САЩ са сержант Клифърд Стоун и Енрике Вилануева. Стоун ще говори за близките срещи на Земята от третия вид, а Вилануева за разширяване на човешкото съзнание и контакти от пети вид с извънземни. По време на срещата ще бъде демонстрирана дзен медитация, подготовка на човешкото съзнание за дистанционно виждане и контакти с други светове.

Интервю на Васил Василев

- Г-н Иванов, какво представляват извънземните според съвременната наука и колко често можем да станем свидетели на гости от други галактики на нашата планета?

- Според сержант Клифърд Стоун от Розуел извънземните са навсякъде. Те са обитавали планетата Земя дори преди нас. Ние не сме единствените същества, които живеят тук. В паралелни светове заедно с нас има и други, които посещават планетата ни от други светове. Те имат типично нашата човешка форма и затова ние не можем да ги различим, защото действат почти като нас, имат емоции и чувства. Съществуват и такива, чийто вид не е много лицеприятен за нас. Ако го видим, ще кажем, че това е някакво чудовище. Онези, които имат подобен вид, си сменят телата и приемат човешка форма, за да не ни плашат.

- Означава ли това, че вървейки по улиците е възможно ежедневно да се разминаваме със същества от другия вид?

- Именно. Сержант Стоун казва, че ако сте в ресторант, е твърде възможно на съседната маса да стои извънземно, което въобще не бихте разпознали или предположили, че не е човек. При тях няма нищо необичайно при действията им. Те не се разкриват. Представяте ли си, ако някое официално лице излезе и разкаже за тези неща каква паника ще настъпи? Тези посетители се свързват с когото си пожелаят, например 3-4 годишни деца, с по-големи, с тийнейджъри. Те решават с кого да установят контакт. И в България има такива, които се свързват с извънземни, но те не говорят за връзките си и за това, какво са видели, защото ще ги сметнат за луди. В същото време лудите у нас казват, че са били срещали извънземни и това обърква хората - на кого да вярват. Те го правят, за да станат известни и за да бъдат забелязани. Всеки индивидуално трябва да разчита на собствената си интелигентност и на това, което сте прочели. Не приемайте всичко за истина. Винаги го подлагайте на съмнение и търсете втора или трета гледна точка, за да ги съпоставите и да прецените кое е лъжа и кое е истина.

- Има ли видове от други планети, които са разкрити, но се пазят в тайна?

- Вероятно има. Съществува една история с президента Дуайт Айзенхауер, на която аз съм склонен да вярвам. Той е бил на държавно посещение в Лос Анджелис, Калифорния. Една вечер изчезва и толкова добре се е измъкнал от охраната си, че никой не е знаел какво се случва с него. Дори са смятали да пуснат обявление, че е починал. Айзенхауер се появява след няколко дни на съвсем друго място, на около 200-300 мили от Лос Анджелис. В последствие той се доверява на семейството си и им казва къде е бил и какво е правил. Тогава може да се каже, че САЩ са направили официална среща с представители на друга цивилизация, на която Айзенхауер е сключил споразумение американските военни да получават технологии и знания, а в замяна на това да предоставят на тези същества хора, които да бъдат изследвани и проучвани. Това нито го твърдя, нито го отричам.

- До къде са стигнали в САЩ разработките с НЛО и поддържат ли американците връзка с извънземни?

- Официално нищо не се казва. В САЩ и в американското правителство има много черни бюджети. Всичко във военната индустрия на щатите е свързано с частни фирми, които работят в лаборатории. Те получават поръчки от правителството за определени неща, както НАСА, например. Тя прави конкурс за определена програма, в която участват частни фирми. Те вече разработват нови оръжия, нови летателни апарати, изследват се паднали НЛО-та. Това все още е под юрисдикцията на Военно въздушните сили на САЩ. Само те извършват разследвания на инцидентите с НЛО. Понякога тези, които са работили в такива лаборатории и се пенсионират, се разприказват и изнасят информация навън. Това, което знаем до момента за изследвания на тела и на посетители от други планети се прави в тайни лаборатории. Много малко хора имат достъп до тази информация. Много голям късмет е, когато някой се разговори и това става също анонимно, отнякъде се появяват документи и оригинали.

- Какво знаем за тези същества, с какво се различават от нас?

- Аз лично не съм се срещал с извънземни, но познавам сержант Клифърд Стоун, който е работил през целия си живот в американската армия. Той е имал 12 случая от практиката си на срещи с паднали летателни апарати, които не са от тази планета и от това измерение. Сержант Стоун ми е разказвал за срещата си със съществата, някои живи, някои не. Те имат изключително високи технологии и са с хиляди, дори милиони години по-напреднали от нас. Извънземните могат да манипулират времето, пространството и материята, както и да оказват влияние върху определени събития. Например, има много информации за НЛО-та, които са видени над военни обекти или атомни електроцентрали. Има разкази на военни, особено от времето на Студената война, че са засичали обекти, които летят към тяхната територия. Американците се свързват веднага с руснаците, но те им казват, че не са изстрелвали нищо срещу щатите. Ние хората не сме много разумни и понякога сме склонни да поставяме на ръба много човешки животи. Понякога тези НЛО се наблюдават на такива места, на които могат да предотвратят някаква кризисна ситуация, която да доведе до много жертви.

- Каква е мисията на извънземните, ще колонизират ли света, както някои учени уфолози предупреждават?

- Извънземните не са враждебно настроени. Те няма да колонизират света, да ни убият или измъчват, както се показва в холивудските продукции. Съществата от други светове са тук просто, за да наблюдават какво става. Ако предприемем някаква стъпка, с която можем да застрашим космоса, те се намесват. И правят така, че да елиминират тежки инциденти. Например те винаги могат да блокират апаратурата на военна база. Ако разполагате с ядрено оръжие и искате да го използвате, те блокират системата и ракетата не може да бъде изстреляна. Всичко е сложено на пауза.

- Какво ни казват житните кръгове, за които се твърди, че остават от летящите чинии? Доколко са истински пиктограмите, които ни показват изследователи на НЛО?

- Има пиктограми, които се правят от хората, за да получат известност, но има и такива, които се правят от НЛО. Д-р Стивън Гриър, който е основател на програма за изследване на извънземен живот, е бил с група хора в Англия. С тях е бил навън и са медитирали. По време на медитацията се появява обект като НЛО. Той започва да кръжи над една нива и за секунди рисува три свързани кръга. В последствие д-р Грийър решава да използва този знак като символ за проекта за разкритие на НЛО. Много често хората, когато наблюдават нещо необяснимо в небето, си казват, че са видели летяща чиния. Всъщност има много нови военни летателни апарати с различна форма, които не са показвани. В 40% от подобни случаи не наблюдаваме НЛО, а съвременна свръхмодерна човешка технология за летене. Те могат да имат формата на диск, на пура или на триъгълник, което заблуждава човешкото око. Не знам в България как стоят нещата, но виждайки подобен обект в САЩ и в Англия по закона за информацията имате право да попитате с писмо националните служби за сигурност. За целта обаче трябва да знаете точната дата и местоположение. Понякога от ФБР се правят на луди и не отговарят, но при второ трето писмо, което изпращате, те обръщат внимание и дават разяснения по закона за достъп на информация. Извънземните са тук сред нас от чисто любопитство, така, както ние обичаме да изследваме космоса. Те ни наблюдават, изследват биосферата – нас хората и животинските видове. Вероятно си правят някакви експерименти с нас, но военните също го правят. Става въпрос за психогенератори, чрез които се внушава определена идея. Например, човек излиза от дома си, качват го в кола (военните), слагат му някакъв имплант и оставят в спомените му, че е бил отвлечен от извънземни.

- До каква степен е развита В България уфологията и имате ли автентични доказателства за наличието на извънземни у нас?

- Както казах, те са навсякъде. В България няма пари и средства за развитие на уфологията. Има отделни групи от хора, които твърдят, че са видели НЛО. В България не съм виждал сериозни записи на НЛО. Хората обичат да се възползват от нещо, за да бъдат забелязани и да станат известни. Обикновено тези, които осъществяват контакти с подобни същества не говорят публично, тъй като се страхуват за репутацията си в обществото. В България има случаи, при които хора са се срещали със същества от трети вид. Имам една информация за село Скалица, Ямболско, през 1988-1989 г. Тогава едно дете Динко на 14 години е имало среща от трети вид. То ни сподели в Селото, че е срещнало пришълци и ние всички в клуба в селото водехме записки за неговите разкази. Тогава не бях много убеден, че ни казва истината. Преди една година разговарях с Клифърд Стоун и той разказа, че понякога летателните апарати с диаметър 2-3 метра, когато влезеш в тях, пространството се изкривява и попадаш в огромна зала. Това дете Динко беше казало, че веднъж при една такава среща те са го поканили да влезе вътре. Историята съвпадаше – отвън апаратът е бил 2-3 метра, а вътре е попаднал в друга машина, много по-голяма. Тогава си казах, че вярно това момче е влизало в космически апарат. Но тогава всеки може да си помисли, че всичко е плод на детската фантазия, че Динко е чел комикси, фантазира си и си измисля. Когато човек е по-образован и търси информация, в един момент тя може да му помогне да прецени кое е истина и кое е лъжа. Вероятно има и други хора, които са срещали и се срещат с подобни същества, но си мълчат. Българите, а и хората по света не са достатъчно готови, за да чуят подобни факти. Ако кажете, че сте излезли на балкона и сте видели НЛО, ще кажат, че сте луд, а работодателят ви, ако не е широко строен, ще ви уволни.

- Възможно ли е тукашните служби за сигурност, а преди и бившата Държавна сигурност да са прикривали в страната ни подобни случаи?

- Напълно е възможно, както и самият човек, който е станал свидетел да мълчи или да му е било забранено да говори. В САЩ има такава практика държавните служби да заплашват свидетелите на НЛО. Казват им направо: „Това, никога не си го видял, нищо не знаеш, никой не е говорил с теб, ако обичаш семейството си, за да няма неприятни спомени с правителството”.

- Означава ли съществуването на извънземни на планетата, че няма Бог?

- Съществува и едното, и другото. Настоящият папа Францск също признава съществуването на други светове и на друг разум, въпреки Бог. Аз съм говорил с хора, които са се срещали с извънземни. Нашият бог е и техен, само че те имат друго разбиране за него. На Земята има над 160 християнски разновидности, при положение, че има един Бог. Хората обичат да се възползват и да създават нова история и събития и всичко да се завърта около тяхното творение, а не около онова, което е оставено в древността и от Христос. Стивън Гриър например казва, че освен тези посетители, които идват от други измерения и светове, има и селестиални светове на ангелите, които също ни посещават. Ако евентуално някога настъпи контакт между тези същества и хората, ще настъпи огромна паника и объркване между различните религии, но всичко е въпрос на интелигентност. Човек трябва да се образова и да бъде духовно интелектуален. Науката се развива, докато духовното доста изостава в сравнение с развитието на материалното. Човек трябва да развие своите потенциали на разумно същество. Ясно е, че не може да има идеална доброта, винаги има ин и ян. Хората като цяло не се интересуват един от друг, не познават дори кой им е съседът. Освен това има расова и религиозна нетърпимост, които стигат до убийства. Затова казвам, че извънземните не искат да ни се разкрият на този етап в нашето развитие. Ние нямаме добра и развиваща се цивилизация. Говорим за същества, които могат да пресекат 100 000 светлинни години за 2 минути. Те са постигнали толкова много в материалното и научното си развитие, защото са имали добра духовна основа. В България има омраза към циганите и бежанците, а си представете, ако ни се появи едно такова същество. То ще бъде застреляно веднага. В миналото през 40-те години военните са имали такава заповед – ако не можеш да контролираш нещо, което виждаш, по-добре го убий, за да не контролира теб. Доколкото ми е известно сега е забранено да се стреля по подобни биологични видове.