​Астрологът Силва Дончева: Изборни провали за БСП, ДПС потъва в мрака

Тревожни изпитания очакват България след 2019-2020 г.

От нашите мисли и поведение зависи много изграждането на новата мисловна матрица на епохата

Разбирателството между Русия и Турция е илюзия, хороскопът на Ердоган е много тежък, казва пред Faktor.bg жената, която разчита небесните знаци

Интервю на Мая Георгиева

- Г-жо Дончева, в края на 2015 година три ваши прогнози в интервю за Faktor.bg (виж ТУК) се сбъднаха – кризата с мигрантите и цивилизационния сблъсък между ислям и християнство; сътресенията в ЕС – брекзитът във Великобритания и кризата в Турция – неуспешният преврат и дестабилизирането на държавата. Какъв е коментарът ви към днешна дата?

- Европейският съюз е една идея, която за съжаление за трети път е на път да се провали и след това да се създава пак. Още от времето на Наполеон е имало задача европейските народи, в чиято същност е идеята за реализиране на християнския идеал да се обединят и да поведат човечеството по друг път.

За съжаление от 2007-2009 г. нещата започнаха да боксуват и определено не вървят добре. Тежкото влияние на Уран и Плутон, което за пореден път създава условия съюзът или да се трансформира дълбоко или да се разруши и след това да се създаде отново. Така или иначе, както много пъти сме коментирали ситуацията до 2017 г. и съответно до 2020 г., когато вероятно ще има нова конфигурация, няма да е нито приятна, нито лека. И нещата не се свеждат до емоционални ситуации като референдума в Англия, а до много тежки конфликтни икономически и финансови ситуации. Светът е пред нова технологична и космическа революция, поради транзитите на Уран и новия му цикъл; икономическите реалности също ще трябва да се сменят дори с цената на война и нулиране на системата на дълговете. Всеки трябва да се приспособи, давайки най-доброто от себе си. Между другото от българите зависи твърде много, защото точно в България е въведена новата епоха на Водолей през 1914 г. Затова от нашите мисли и поведение зависи много за изграждането на новата мисловна матрица на епохата.

Ислямът за съжаление в случая е жертвата, една от тоягите, които се използват. Иначе идеите на едно такова „уж“ безумно творение като Ислямска държава са чисто търговски и икономически и това ясно се вижда от присъствието на комерсиална, хитра, гъвкава и нерелигиозна във влиянията си планета като Меркурий пред Слънцето на ИДИЛ в знака на Козирог на фона на съзвездие Стрелец и в конфигурация кръст с други небесни тела. В същия план и Турция ще бъде безжалостно използвана в играта на големите и е добре турците да го осъзнаят, защото бъдещето им е много мрачно.

Всъщност рано или късно Европа ще се обедини, включително с Русия, тъй като това е неизменен план, който се провежда от няколко века и е иницииран от Бялото братство.

- Хората по принцип са скептични към подобни предсказания, но кажете, защо трябва да вярваме на небесните тела, които вие очевидно безпогрешно разчитате?

- За съжаление не е съвсем безпогрешно, но в правилната посока. Знаем все още твърде малко за астрологията. Ние живеем в разумен свят, създаден от Велик Божествен план. Звездите и съответно планетите са извор на физическия живот и съответно го определят. Трябва да ги изучаваме и в духовните им влияния, защото самите те се управляват от архангелската йерархия. Затова трябва да разчитаме вярно пътищата, които ни сочат, като начин на израстване, освобождаване от скръбта и нещастията и придобиване на свобода и безсмъртие, като разумни съслужители на Бога.

- Как се чувствате, когато ваша прогноза се сбъдне?

- Аз съм от хората, които вярват и знаят, че Земята е място за израстване и в духовен и във физически план. Затова считам, че нещата винаги са сериозни. Не се старая да напудрям прогнозите си и да успокоявам хората с идеята за чудеса. Всяко нещо е заслужено. Затова трябва да се учим, да работим за Бога и закономерно да изградим по-добър свят. Никой няма да ни го поднесе или подари. Неразумните нямат право на свобода. Затова трябва да се научим да разбираме другите, света и себе си. Спането и илюзиите не са полезни и затова редовно „Мразя да съм права!“

- Как се проектират Европа, САЩ и Русия в звездния хороскоп. Борисов заговори, например, за много лошия хороскоп на Европа. Какви са вашите прогнози за близкото и по-далечно бъдеще, какви изненади можем да очакваме?

- Както съм го споделяла в много свои интервюта от 2011 г. досега, когато Уран и Плутон застанат в тежка конфигурация в Европа винаги има напрежение и досега винаги война. Дори руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. и води до Освобождението на България, е при такъв аспект. В последствие Берлинският договор е предпоставка за сформирането на двата противопоставящи се военни блока, започнали Първата световна война в Европа през юни 1914 г.

В Украйна от 2013 г. се води война. Тероризмът и страхът са също форма на война. За съжаление тази перспектива не е изчерпана и нещата могат да се влошат още повече. Уран в момента и плътно от април 2017г. ще навлезе в съзвездие Овен и ще допълни влиянието на знака на Овен. Това може да изостри ситуацията. Овен е военен знак и съзвездие, както и символ на ново начало и нови реалности. Досега съзвездие Риби, което облъчва знака на Овен създаваше тази хлъзгавост, измамност, сълзливост, неадекватност и неяснота в отношенията. Но въздействието на двоен Овен може да направи конфронтацията директна и остра. Тежките събития неизбежно ще се случат, въпросът е само колко ще е тежко, а това донякъде зависи от нашата реакция. Влизаме в нов 84 годишен цикъл на планетата, управляваща новата епоха на Водолей.

- Как ще се развият отношенията между Путин и Ердоган, какви последици ще имат за Европа и в частност за България договорките, които ще постигнат лидерите на Турция и Русия?

- Разбирателството между Русия и Турция е илюзия. Русия трябва да контролира положението в Анкара с всички средства, защото тя е част от обръча за задушаването и, а новите и ислямски перспективи са много по-опасни от предишните. От друга страна хороскопът на Реджеп Ердоган е много тежък и това се виждаше много ясно преди две години, когато писахме затова. Той и в момента действа изключително неадекватно и за съжаление жертва собствения си народ, който влиза във война. Пред него има една изключително тежка есен и зима, чиято кулминация е през февруари и март 2017 г. Тогава той и Турция ще се изправят пред много затегнати, дори фалиращи икономически и финансови реалности. Системата ще се промени, старото ще си замине окончателно, новите ситуации ще са стагниращи. Това е силно рисков момент и за него, за здравето и за властта му. Конфронтацията с околните ще е много силна.

- Дошло ли е времето за проекта „Османска държава“ и как ще се развият събития в Близкия и Среден изток, какво е бъдещето на ИДИЛ и тероризма?

- Проектът Ислямска държава ще бъде сменен от друг проект, възможно е да е и „османска“ държава. Когато Ататюрк през 1923 г. променя Турция и ликвидира Османската империя, той намалява силно нейните съдбовни, кармични проблеми. Дава шанс за трансформация и развитие, за разбирателство с тези, към които има дълг – руснаци, австрийци, италианци, унгарци, румънци, сърби, гърци и българи. Връщайки силата на исляма като част от държавната политика, Ердоган ще привлече отново предишни ситуации, ще възбуди най-тежките кармични обстоятелства от преди векове. Върху турския народ ще се стовари миналото, а то е с ужасни претенции. Турция може да бъде разделена, икономически съсипана, хората да застанат един срещу друг. Така те сами ще си осъществят кармичната линия на пречистване.

-   На прага сме на президентските избори у нас, но все още имената на кандидатите за държавен глава политиците пазят в тайна, какви са вашите прогнози за представянето на основните политически играчи?

- Президентските избори през ноември предполагат голямо задкулисие и множество тайни, защото се провеждат в знака на Скорпион и съзвездие Везни. Съответно тази прикритост ще бъде изключително добре управлявана, насочвана, координирана и реализирана. В този смисъл едва ли ще се случат някакви големи изненади и нещо повече от слаби емоционални изблици. Определено ще има и повече страх и притеснения у обикновените избиратели , защото пред Луната при стартирането на изборния ден ще стои Марс.

ГЕРБ като цяло могат да спечелят отново тези избори и то особено, ако Бойко Борисов реши да се кандидатира. Той през есента ще се намира в много добър период. На рождения му ден пред Слънцето застана Венера и затова той през цялата година ще бъде умиротворен, дори благ, успяващ в споразумения, коалиции, преговори. Ще намира лесно привърженици и партньори. Популярността му ще е изключително благоприятна поради много добрия аспект с Уран /медии, имидж, връзки/. Ако разглеждаме и ситуацията в България през неговия хороскоп можем доста убедено да твърдим, че поне до късната пролет на 2017г. в страната ще има мир и поне видимо спокойствие. В хороскопа на премиера същевременно още от началото на 2017г. започва да се оформя силна тенденция за промяна и премахване на старото положение. Това е ситуация през цялата 2017г. Това е и годината, за която още от ноември 2014 г. /сформиране на настоящото правителство/ прогнозирам промяна и евентуални нови парламентарни избори. Това ще е много трудна година и за ГЕРБ и за България.

Ситуацията при БСП е по-тревожна, защото новото ръководство в лицето на Корнелия Нинова има точно обратния аспект с планетата на популярността и комуникациите Уран. Това е сериозен сигнал, че трудно ще се създават коалиции, приятелства, много трудно ще се гради имидж, ще има скандали, противопоставяне и екстравагантност при вземане на решения. Когато има такъв аспект е добре човек да е много по-компромисен и гъвкав. В противен случай чувството за независимост, изключителност и оригиналност ще го провали не само на президентските избори, но което е още по-неприятно на парламентарните през 2017 г.

Президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин също продължават да имат не толкова добри аспекти в звездните си карти. Президентът Първанов още не може да се съвземе напълно от многото си проблеми, отразяващи тежките астрологични въздействия през последните години. Неговото Слънце в прогресия навлезе вече в знака на Дева /служението и подчинението/ и тръгна към не толкова приятен аспект със Сатурн – планетата на властта. Ивайло Калфин, който е един много подходящ кандидат по принцип, за съжаление в момента се намира в състояние на тотално раздвоение. Хороскопът му до октомври 2016 г. е под въздействието на конфигурацията кръст и това е момент на объркване и дори блокаж.

За Реформаторския Блок е най-добре да бъдат близо до ГЕРБ и да излъчат или вицепрезидент или да подкрепят кандидата на ГЕРБ. Найден Зеленогорски за съжаление в момента е в подобна ситуация на Ивайло Калфин и може да прояви доста голям наивитет и дори да се обърка при вземане на важни решения. Той трябва да преценява всичко много внимателно.

В бъдеще, но не все още, а след 2019 г. не трябва да се пренебрегват силни позиции в хороскопите на Миглена Кунева /в нейния хороскоп има доста голяма промяна и отмахване на старото в края на 2017г. и началото на 2018 г./ и забележете - на Валери Симеонов. Неговият хороскоп е доста гъвкав и като цяло перспективен. При него се вижда нова конфигурация и успех през лятото и есента на 2017 г. и съответно промяна и тежко напрежение през януари и февруари 2017 г.

Волен Сидеров също е пред нов съюз, партия или друг екстравагантен проект през втората половина на 2017 и началото на 2018 г. В него е заложена изненада, непредвидимост и скандал. Това ще се дължи на съвпада на неговото Слънце с Уран /нови съюзи и приятели, екстравагантни идеи/.

Слънцето на ДПС, както не веднъж съм писала от 3 години насам потъна в съвпада с Плутон в знака на Козирог и всичко се покри в мрак. Затова и бъдещето е по-скоро в тъмно сиви нюанси. За да се излезе трябва формата да се трансформира до унищожение и след това да се тръгне наново при желание.

- Ще съумеем ли в тази сложна и непредвидима международна обстановка да направим точния избор за този много важен пост в държавата?

- Изборът Горе вече е направен, ние просто ще го материализираме с нашите гласове на есен. Президентският пост не е нещо случайно.

- Преди време прогнозирате, че 2016 година ще изправи Бойко Борисов пред огромни предизвикателства и това се случи, възможно ли е едно от тях да е и решението му да се кандидатира за президент?

- Възможно е той да вземе това решение, макар позицията на президент да дава по-малко възможности в управлението. През есента на 2016 г. той е все още в много добри позиции. Голяма промяна и още по-големи предизвикателства ще има от втората половина на декември и през цялата 2017 г. Тогава ще настъпят тежки проблеми с партньори, коалиции, включително такива извън България независимо от позицията, която заема. Възможни са избори. Ще има напълно неочаквани ситуации в международен план, които са тревожни и за България.

Истинските изпитания за страната обаче са след 2019 г. – 2020 г., когато в Европа и в света ще започнат истинските революционни реформи. Те ще са свързани с глобализиране на международните финанси, силно преструктуриране на банковия сектор, неочаквани, но провокирани кризи на световните борси, проблеми с валутните и златни резерви на държавите.

Това, което ще е по-стабилно ще бъде в сферата на имотите, строителството, притежанието на имоти, както и във всичко отнасящо се до сферата на услугите, храните и медицината. Много други сектори ще страдат, включително технологичния, информационния, банковия, инвеститорския и развлекателен бизнеси.

В Европа, а и в света във втората половина на 2020 г. и януари 2021 г. след определени финансови и чисто социално-революционни сътресения ще има нов политически съюз/и. В него България ще участва също след екстремни вътрешни промени и революционни ситуации през 2019 г. Това неминуемо ще се отрази на нашата политика и условия на живот.

Дотогава у нас ще има една доста по-голяма стабилност и не толкова драматични ситуации и промени. В този смисъл е несериозно и опасно да се предполага безметежно и розово бъдеще, което ще се появи отнякъде по един чудотворен начин. И това е така, защото живеем в екстремно ускоряваща се нова епоха и катастрофално рушаща се стара епоха.