​Васил Филипов: НАТО и ЕС да се събудят, да спасят България от комунистическата глутница

Москва никога не е била честна с нас, трябва да отворим темата за шистовия газ

Кремъл решава, дали АБВ ще е в правителство или не не,

Корнелия Нинова е човек на Русия, прокара я Иван Костов, казва пред Faktor.bg бившият шеф на „Булгаргаз”

Интервю на Васил Василев

- Г-н Филипов, с напускането на АБВ от управляващата коалиция, лъсна ли проруският пакт на БСП, ДПС, Атака и партията на Георги Първанов?

- Това е пореден опит за преднамерено създаване на хаос в държавата. Става дума отново за руските прийоми и схеми, които наблюдаваме от доста време. В тях участват хора, които все още са комунисти и произлизат от такива семейства, които са ги отгледали на гърба на българския народ. Те са възпитани да паразитират и да обслужват чужди интереси. За тях думата „патриот” е не позната, защото никога не са били. Всички от партиите, които изброихте, принадлежат към съсловия, които се кланят на една друга държава, която ги организира да живеят на гърба на нашия народ и да го държат в нестабилно състояние. Не може да се твърди, че между партиите вече има коалиция. Това са само намерения. Никой не трябва да се заблуждава, че България и народът ни избра своята западна ориентация. За жалост, въпреки хилядолетната ни история, все още са останали родоотстъпници и предатели, които обслужват империята на злото Русия. Тя не ни предлага нищо друго, освен схеми за окупации, за измами и ограбване. Това обаче няма да се реализира, тъй като България има силни съюзници – европейската демокрация и естественият лидер в света САЩ.

- Намеренията на страната ни да добиваме собствени горива имаше ли връзка с излизането от властта на АБВ? Виждате ли дългата ръка на Кремъл зад този акт?

- Този парламент като цяло работи с много нисък коефициент на полезно действие. Това е едно тупане на топката, шикалкавене и вървене напред, без да има явни резултати. Упадъкът на българските институции във всички области е тотален. Що се отнася до АБВ, дали ще са в правителство, или не, им е все едно и от тях нищо не зависи. Комунистическите котила не могат да променят историята на България, защото страната ни е поела към пътя с други съюзници, които много съзнателно, в най-близко време, ще подпомогнат държавата ни да направи най-после завой. Досега се вярваше, че това може да стане само с усилията на българите. Не трябва никой да забравя, дори и на Запад, че комунист власт не пуска. Той има силен инстинкт за консумация. Нашият народ трябва да разбере, че не е с Москва и трябва да участва в извършването на радикална промяна.

- Поведението на Първанов съгласувано ли е с Кремъл, или става дума за политическо предателство?

- Георги Първанов беше една посредствена личност още по времето на комунизма като асистент в института, ръководен от Александър Лилов. След това го навряха в парламента, след това направиха хватки на Жан Виденов. Той беше що-годе достоен министър-председател, миниран отвсякъде. От неговото сваляне досега вече 20 години, комунистите не спират да върлуват и да мърсуват. Вярно, енергийно зависими сме от Москва, но всичко, което сме консумирали, сме си го плащали. По времето на социализма дори България е надплащала за всичко, което е получавала от СССР. Нашият народ трябва да забрави за ниските съветски цени. Умишлено се правеха цени за ниските заплати, които стигаха, колкото народът ни да преживява. Имаше един комунистически елит, който живееше в лукс. Това време отминава, макар че руските схеми продължават да доминират. Аз съм убеден, че нашите съюзници ще ни помогнат да се отървем най-после от тях и най-после да се потърси отговорност от разбойниците, които докараха страната ни до просешка тояга. С московската конституция, която беше приета у нас, Русия си затвърди влиянието във всяко отношение. Самият Първанов е само една личност от всичките, която премина през президентството. С подобна прокуратура, която е съучастник в грабежа на страната, няма как да бъде обвинена тази комунистическа глутница. Никой от нея не е разпитван и преследван.

- Ще превземе ли отново бившият президент „Позитано 20” чрез избора на Корнелия Нинова?

- Ако погледнете реално, на всички пъпът им е хвърлен в Русия, която е една ниско развита държава с потъваща икономика. Там обаче е пълно с хора, които кроят схеми и интриги. Първанов и Нинова също са част от тях. Русия не ни трябва. Тя може да стои единствено като една позната държава, тъй като нямаме нищо общо с нас, дори в генетичен план. Тя е един продавач на ресурси, които има и докогато ги има. Това няма да трае дълго, тъй като ние ще придобием свои. Москва има проводници на своите интереси, от които България винаги е била потърпевша. Тя държи само да има свои сателити, които да контролира и да си осигурява пазар за своите стоки. За Русия настъпват тежки времена, защото преигра и не съумя да развива икономика, промишленост и устойчиво закъсва заради големите си разходи. Кремъл реши да се въоръжава, да дрънка с оръжия и да плаши световната общност. Поради това накрая ще обедини целия свят срещу себе си. Това обаче е проблем на Русия, България трябва да погрижи за ресурсите си.

- Работи ли Москва на принципа „разделяй и владей” с всичките си фракции у нас?

- Това са съсловия, които Русия си отглежда. Всички тези негодници в тях се отглеждат с пари от България, които първо са минали през Москва. Русия не дава никакви пари. С наши пари се издържа руската шпионска агентура в България. Заради нея и неизгодните договори, които подписаха агентите й, страната ни е загубила милиарди долари. Страната ни не трябва да си мълчи. Нека отново да се отвори темата за шистовия газ, срещу който крякнаха купени гладни съсловия в провинция. Русия никога не е била честна. През 1994 г. Украйна беше принудена чрез договор да премахне ядрените си оръжия срещу това, да бъде запазена целостта й. Крим ще бъде като камък на шия за Кремъл. Русия няма да бъде пощадена от санкции от страна на световната демократична общност. Слава Богу, страната ни се намира в НАТО и няма заплаха от Москва.

- Ще успее ли да се пребори Корнелия Нинова с олигархията в БСП, както обеща, след като самата тя беше подкрепена от нейните представители?

- Аз бих я посъветвал да сложи тепихи за олигарси на „Позитано 20” и всички да се сбият помежду си. Корнелия Нинова е една прелетна пеперуда, която не ни струва да се коментира. Тя беше началник в „Техноимпекс” по времето на Иван Костов на 28 г. Тогава той нареди на Петър Жотев тя да бъде шеф, без да го обсъжда с никого. Зад нея може да се потърси дългата ръка на Москва, защото големите протекции на Иван Костов минаваха именно от там.

- Георги Първанов отново заговори за напускане на НАТО. Има ли опасност страната ни отново да завие към Москва, ако той или негово поставено лице от АБВ или БСП стане президент?

- Това не може да стане, да го забравят всички негодници, които го плануват! Българската общественост ще ги свали. Нито Първанов ще бъде президент, нито негов човек. Те не могат да посочат нищо убедително, че са позитивни и надеждни държавници. И НАТО, и Европейският съюз се събудиха. Те досега ни гледаха с умиление и мислеха, че у нас има разум и морал. Тепърва ще бъдем свидетели на промени. Структурите, които обслужват руските интереси ще бъдат импресирани.

- До каква степен имат влияние руските служби и агенти у нас?

- Тези хора са осветлени и ги познаваме. Държавният бюджет, както казва Бойко Борисов, е опоскан. Те нямат върху какво вече да стъпят и да кажат, че са полезни с нещо с това поведение. Било, каквото било. България не е Русия, която е затворена и в страната само се дезинформира народът й.

- Беше ли правилен ход взимането на заем от страна на БЕХ и защо постоянно плащаме все по-скъп газ и електроенергия?

- Не само БЕХ, а и в много други сфери се взеха заеми, защото нямаме икономика. Тези кредити са с големи лихви и ще тежат на следващите поколения, които трябва да ги изплащат. В България има 2 млн. пенсионери, 1 млн. цигани, които се държат за електорат с помощи, и една огромна администрация. Тя е три пъти по-голяма, отколкото ни е потребна, но очаква бюджет, който ние не притежаваме. Мнозина се мъчат да оправдават увеличаването на цените на горивата и тока с ЕС. В същото време „Топлофикация София” продължава да продава два пъти повече от това, което е произвела на своите клиенти. Това означава, че се пишат фалшиви фактури. И чрез подобни фактури се твърди, че цените ни трябва да са европейски, но къде остават доходите? Те са между 5 и 10 пъти по-ниски от тези в ЕС.

- Как ще коментирате поведението на Мустафа Карадайъ, който заяви, че отговорността за Делян Пеевски и скандалът #КОЙ е бил по вина на Станишев?

- Тази глутница от т.нар. депесари не представляват отрудения български народ, който говори лош турски език. Кой какво е искал и кой е виновен в случая не е важно. Важното е, че в парламента тези хора вдигнаха ръка и назначиха за шеф на ДАНС един посредствен човек с недоказани квалификации и без стаж, независимо, че са го водили на работа. Става въпрос за ключова институция в държавата. Що се отнася до Карадайъ, той е сред паразитите, които не трябва да се слушат. Те само спъват движението на България. Не е изключено и на Сергей Станишев да са му предложили Делян Пеевски – едър човек, който да използва службите за репресии, което за мен е най-вероятният сценарий.

- Кой ще бъде новият президент на България?

- Аз имам своя теория и съм сигурен, че той ще стане. Единствено мога да ви подскажа, че не членува в партия. По-важното е той да успее с парламента да изхвърли в коша комунистическата конституция. Ние трябва да се отървем от комунизма на Русия и от нейните агенти у нас, които ни будалкат с православието и че сме славянски народи. Не може да ми говорят за православие стожерите на режим, който е избил милиони. Те живеят в демагогия, лъжи и измами.