​Астролог: Бъдещето е под знака на Скорпион - тандем между престъпност, тайни служби и политици

Добрите не съществуват, демоните са едни и същи и от двете страни

Мафия, Октопод - не само има такова животно, но то е самата държава, само революция може да ги разбие

Ако българите не изпълняват своето предназначение, могат да се стопят до 300 000 души, предрича пред Faktor.bg Силва Дончева

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, напоследък големите обществени скандали са свързани с ромите, как окултните науки обясняват съдбата на циганския етнос, могат ли сами да се измъкнат от духовното и социално гето, в което са натикани?

-Знакът, под който се подвизава циганският етнос, е знакът на Риби, една от най-тежките и обременителни позиция в Зодиака. Това е пътят на изкуплението и самотата - до момента, в който получат шанс за възвръщането към Бог и Истината. Това е в сферата на тайните знания. Пътят за тях е само един – възпитание и образование. Но тъй като не сме еднакви, действията към тях трябва да бъдат много по-различни като подход, а силите за реализиране на едно такова възпитание и образование много по-значителни, мащабни и креативни. Обикновените мерки или замазването на проблема просто не работят.

Поради огромни грешки в развитието си и сегрегацията от много векове, циганите нямат възможностите на другите хора. Те са като малки деца на фона на останалите нации. За съжаление това е еволюционното им ниво. То е все едно да искаш от две-тригодишно дете да чете и пише или да мисли за бъдещето. Не може! За него животът е това, което се случва в настоящето. Времето и пространството не са съвсем ясни понятия. Насъщните нужди са определящи, а полезните навици и обществените идеали - все още мечта. Децата не могат да поддържат държава. В историята са известни случаи, когато деца се опитват да се самоуправляват, но резултатите са само огромна жестокост, мизерия и страх. Затова циганите не могат да бъдат оставени, те са беззащитни, особено от по-силните, но не по-умни, сред самите тях. Босовете им са просто по-хитри и по-безжалостни. Затова и хитроумно осъждат вербално Киро циганина на смърт, и то чрез обесване, като си мислят, че някой ще им повярва, а и защо да не го жертват. Напълно неадекватно и детинско поведение на криене, непрестанно мрънкане, оплакване и шмекеруване.

Циганите трябва да израснат чрез много строга система за интеграция и контрол. Иначе е все едно да оставиш цяла детска градина без отговорни възрастни.

- Желае ли искрено някой в България това да се случи - циганите да са образовани и интегрирани?

- Никой не желае това. Много по-лесно е да толерираш типично по „скорпионски” кражбите, лъжите, проституцията, хазарта, наркотиците, продажбата на деца, неграмотността, болестите и бедността, да раздаваш незаслужени помощи. След това да ги използваш, за да печелиш избори и да държиш в страх себеподобните си. А в хороскопа на България след 10 ноември 1989 г. планетата на мафията и престъпността Плутон плътно притиска Слънцето на трона си в знака на Скорпион.

Ние като нация и държава не сме стигнали до идеята, че силните и можещите трябва да дърпат с всички сили слабите и неможещите, тези с лош житейски кредит. В България, а и в целия развит свят на „златния милиард” високият интелект и добрите духовни възможности за съжаление все още се използват главно за подтискане и използване на нещастните изостанали глупаци, като през цялото време се декларира, че са ни равни...

Циганите могат да бъдат образовани със специални мерки, обгрижвани с определени закони, съобразени с нивото им на еволюция, да бъдат безкомпромисно и интелигентно интегрирани сред можещите.

- Ще станем ли "циганска държава"? Предричате, че българите ще останат около 300 000?

- Това е въпрос от духовно естество. България е държава с християнска мисия в епохата на Водолей, която започна през 1912 г. И ако българите не изпълняват своето предназначение, което е обвързано с изучаването, разпространението и прилагането на учението на новата епоха, накрая може да останем наистина 300 000 души. Но дори и да се окажем толкова малко, пак ще изпълним мисията. В конкретика това е свързано с 5000 беседи на Учителя, молитвите, упражненията и евхаристията на Паневритмията.

- Споменахте хороскопа на България след 10 ноември 1989 г. и планетата на мафията и престъпността Плутон. Ще бъде ли преборен Октоподът?

- За съжаление трябва да се каже, че борба с престъпността в България никога не е осъществявана. Налице е симбиоза на службите, които провеждат неводещи до никъде операции с други, създадени и толерирани от тях престъпни организации. Казано с една дума: Добрите не съществуват.

В астрологията има един уникален факт, малко известен на повечето хора. В звездните влияния няма разлика между службите за сигурност и самия криминален контингент. И едните, и другите се управляват от влиянията, идващи от района на съзвездието Скорпион. Затова и принципите, методите, средствата за действие и на едните, и на другите са еднакви: потайност, коварство, жестокост и крайна незаинтересованост към съдбата на обикновения човек. Демоните са едни и същи и от двете страни. Те заедно структурират, охраняват и поддържат в „определените здравословни рамки” престъпните сфери в обществото.

Промяната на 10 ноември се случи под знака на Скорпион. Ужасен факт! Следователно неговото влияние ще е определящо за целия период занапред, поне докато не се случи нов прелом в обществения ни живот. Затова не е чудно, че през цялото време се занимаваме с живота на службите, на агентите и на престъпниците. Нарочно ги издигаме, след това нарочно проваляме, успелите или неуспелите.

Характерно за звездната карта на България на датата 10 ноември 1989 г. е и фактът, че Слънцето е в т.нар. съвпад с Плутон, планетата, свързана със Скорпион. Така животът, символизиран от Слънцето, е в основата си оформян от най-далечната, мрачна и трансформираща планета в Слънчевата система. Тя владее едновременно мафията, престъпността, специалните служби и тайните ложи.

- Излиза, че въпросът има ли в България мафия, октопод, организирана престъпност или пък тайни организации, е напълно излишен, защото отговорът вече е даден.

- Така е, за съжаление. Ние не само имаме такова животно, но то е самата държава. В случая не става въпрос за това, че престъпността се е сраснала с държавната машина, а за това, че престъпността е орган от държавния механизъм. Факт, поради който е наивно да мислим, че можем лесно да се борим с мафията. Тя е жизнено необходима за живота на най-новата ни държава и усмиряването на тъмната й същност ще изисква революция, преврат или друг вид активно социално преустройство.

- Но мафия има навсякъде...

- Всъщност мафията е интегрална част на всички държави в света, но при по-големите и по-силните това трудно се забелязва, защото те успяват да изнесат пипалата и към по-малките и по-бедните страни. В България обаче, която няма възможност да води самостоятелна вътрешна или външна политика и да прехвърля някои от проблемите си навън, самоубийствените дейности се разиграват в самата нея. Суицидните мисли са типични за Скорпиона и рано или късно той сам убива себе си по един или друг начин.

В този смисъл е достатъчно да се погледне хороскопът на България от 10 ноември и да се разбере, че държавата организира трафика на наркотици и на хора, поддържа хазарта, проституцията, а и самото ограбване на държавните блага под една или друга форма. Тази тъмна страна, която изпълзя под формата на олигархизъм, няма за цел да има национален идеал, силно гражданско общество или икономически просперитет. Тя има съвсем различни цели , свързани с облагодетелстването на малка група хора, които са сложили под своя опека цялата държавна машина.

Спасението, както се вижда и от самия хороскоп, е извън пределите на държавата. Благотворното влияние на Юпитер означава, че единственият начин да се облекчи положението е намеса на различни позитивни сили извън страната. България няма вътрешен потенциал за справяне с проблема, освен ако не заложи изцяло на духовната вътрешна работа. Факт, който е много труден за разбиране.

Най-силният благотворен външен фактор е участието ни в ЕС. Това членство, макар и с много въпросителни и усложнения, е единствената ни спасителна нишка. Без този фактор нещата на фона на тежката икономическа криза щяха да придобият още по-мрачни и драматични краски. Към този основен положителен фактор се прибавят и множеството българи, които са извън страната, десетките хиляди ученици и студенти, които са в чужбина, различни други правозащитни, икономически и културни програми и влияния, които също идват отвън. Този аспект дава и шанс за по-динамично развитие чрез европейските проекти, колкото и да е трудно това. Проблемът е, че дори перспективите пред самия Европейски съюз са доста мрачни след 2011 г.

- Все пак някаква надежда има ли?

- За съжаление прогнозата за вътрешнополитическите отношения е тежка.

В България политическите и икономическите обстоятелства и занапред ще бъдат свързани със силите на Скорпион, а това означава железен тандем между престъпността, тайните служби и политиците. В този смисъл не трябва да се очаква някой да е осъден, трайно компрометиран или изместен от позиция. По същата причина не може да се очаква и реформа или някаква промяна в МВР. Популизмът и театърът в масмедиите обаче ще продължи.

Знакът на Скорпион, разбира се, има и доста високи влияния, но те са свързани с огромна трансформация, с дълбока духовност, самопожертвователност и отхвърляне на земното и материалното, за да се открият тайните на безсмъртието. Защото, ако нисшите символи на знака са змията и гущерът и в най-добрия случай орелът, то висшият му символ, особено в епоха на Водолей, е гълъбът, който е символ на Светия Дух и безсмъртието.