​Астролог: Сами произвеждаме информационни отрови, а можем да лекуваме с думи и вода

Който успее да обясни начина на действието на хомеопатията, той ще обясни още по-дълбоко живота

Чрез различните честоти на трептене водата променя невидимото в тялото ни, това, което се нарича по различен начин в мистичните учения: етерно тяло, астрално тяло, електромагнитно тяло, невидим двойник

Силва Дончева предлага специално за читателите на Faktor.bg хомеопатични рецепти, които можете да експериментирате вкъщи

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, Вие сте астролог, но преподавате и хомеопатия. При това не стандартна, а вербална - правите лекарства с думи. Това е голямо предизвикателство към разбирането ни за медикамент. Какъв път изминахте, за да повярвате самата в тaкова чудо?

- Хомеопатията е продължение на дългото ми лутане да намеря изход за себе си и за сина ми. Случи се събитие, което промени убежденията ми към самия стандартен хомеопатичен метод. Преди десетина години лекувах сина си, който боледуваше често и приемаше твърде редовно парацетамол. Обърнах се към хомеопатията с надежда да спра това състояние на нещата. Всичко беше добре до момента, в който след няколкомесечно лечение внезапно се появиха странни рани по свивките на лактите и колената на сина ми, т.нар. атопичен дерматит. Лекарят каза, че той най-вероятно ще изчезне след пубертета, т.е. след десетина години, а дотогава трябва да се третира с препарати, съдържащи кортизон. Нямаше обаче сила, която да ме накара да го приложа. Кортизонът има над 200 странични ефекти. Допустим е единствено като животоспасяващо средство, а нашият случай не беше такъв. Затова не го употребих. Но детето ми се притесняваше да играе с децата, а и от детската градина ни казаха, че е по-добре да не идва там, докато не минат раните. Продължих да го лекувам единствено с хомеопатия, но резултатът не беше особено добър. Консултирах се с различни хомеопати, но винаги екземата се връщаше отново и отново. Мина доста време. Изчетох всичко. Вероятно се досещате, че у дома имам почти всички възможни хомеопатични лекарства. Въпреки това екземата не отминаваше. В школите по хомеопатия, а и фирмите производители препоръчваха работа с едно лекарство или напротив с няколко такива вземани поотделно, всички направени от тях. Взимай капки или гранули известно време и чакай. Така хомеопатията се оказа метод, който при по-усложнените случаи само може да ви отдалечи от нея и съответно от истинското оздравяване..

Трябваше да прескоча догмите и почти в отчаяние и по метода на черната кутия съставих един общ препарат от всички възможни лекарства за дерматити. Можех вече да си изработвам хомеопатични препарати сама, защото се оказа, че те се правят много елементарно и това старателно се крие от хората, защото на практика ще обезсмисли продажбата им. Така съставих сбор от хомеопатични лекарства, които компенсират взаимноизключващи се симптоми при дадено страдание. Събраха се в групи от по 7-8 препарата в около 8 шишенца. Общо използваните лекарства бяха около 70. Започнах да му ги давам всичките в напълно екзотичното високо разреждане 10М по няколко пъти на ден.

- Какъв беше резултатът?

- Стана чудо. След двегодишна борба детето ми оздравя буквално за дни и с проблема се приключи веднъж завинаги.

- Във Вашата книга „Вербална хомеопатия“ разказвате за Вашия иновативен метод. Какъв е механизмът на превръщането на водата в лекарство само с една дума?

-Когато прочетох за откритията на д-р Масару Емото, разбрах, че мога да приложа неговите методи върху хомеопатията и да я трансформирам в един много по-достъпен и ефективен метод на лечение. Това засягаше вече самото изработване на хомеопатичните препарати. Оказа се, че водата наистина съхранява добросъвестно информацията на думите ни. Всяка дума (verba), приложена правилно в хомеопатията довежда до иновацията, на която се посветих. Tака се роди „Вербалната хомеопатия”, хомеопатията на Словото, която се оказа един съвършено нов начин на изработване на лекарства и лечение с неподозирани възможности.

- Как го обяснявате?

- Когато поставим във водата дори 1 молекула от друго вещество, около него веднага се оформя слой от водни молекули, които вече притежават променена ориентация. Тази ориентация е подобна по структурата си на въведеното вещество. Ако тази вода се разреди още и още, тази ориентация винаги остава в част от нейните молекули. Т.е. молекулите, които са приели първоначалната структура, препредават това си качество на следващите разтвори. Това важи и когато от първоначалното вещество не е останал дори и квант. Това в науката се нарича памет на водата. Тя помни и най-малките частици, до които се допира, като записва техните качества и структури.

Тези записи могат да бъдат унищожени само под въздействието на голямо налягане, процес на кипене, замразяване или облъчване с различни лъчения – електромагнитно, радиационно. Това води до нова промяна в магнитния момент под въздействие вече на други по-агресивни фактори.

Всички теории обаче как действа хомеопатията са все още в сферата на предположенията. Остава и прозрението на основателя на метода д-р Самуел Ханеман от 1790 г.: „Аз махам веществото и оставям силата.” И колкото е по-разредено веществото, толкова по-голяма е силата.

- Играе ли тук роля и самовнушението?

- Не. Хомеопатията е информационен начин на лечение. При анализ на препаратите не може да бъде открит дори и атом от първоначалното вещество, или казано по друг начин, то напълно липсва. Чрез различните честоти на трептене, които носи и препредава, хомеопатичният препарат променя вътрешните структури на организма, това, което е невидимо и структуриращо и което се нарича по различен начин в различните мистични учения: етерно тяло, астрално тяло, електромагнитно тяло, невидим двойник и т.н. Разбира се, когато човек се лекува по един такъв начин, той трябва да осъзнае своята духовна природа и да разбере, че именно непоколебимата му вяра в Бог, разбирането за единството на света и за това, че той е отговорен за своето здраве, са в основата на собственото му здраве. В този смисъл ще дойде и прозрението, че алчната, атеистична, себична и гневна мисъл и слово, постепенно, но неумолимо раждат живот, пълен със стрес, умора и отровна храна. Нашият организъм се уврежда първо на субатомно ниво, на нивото на информационните си структури, на ниво мисъл. Тази изкривена основа се предава на атомите, молекулите, на клетките и впоследствие и на нашите органи и системи. Така, преизпълнени с всякакви отрови, които произвеждаме сами информационно, заболяваме телесно и хронично. И бихме могли да се излекуваме по-ефикасно, ако променим информационната матрица, която ни структурира на вътрешно ниво. А що се отнася до самовнушениео, когато лекуваш много малки деца, хора в безсъзнание или животни, дори растения, няма как да разчиташ на това, а често при животните ефектът е често по-бърз и по-впечатляващ.

- Всичко ли може да лекува вашият метод?

- Хомеопатията е нежна медицина и препрограмира тялото така, че то само да се справи със здравословния проблем. Природата обаче е сложила ясни граници, след които определени увреждания не могат да се лекуват с хомеопатия, а оперативно и с изключително агресивни химически терапии. Ако рак е унищожил орган в по-голямата му степен, природата не може да го възстанови, а трябва хирург. В този случай хомеопатията е допълнителен метод, който стабилизира човека, за да предпази останалите органи, които все още са в рамките на природата. Тя действа силно на емоционалното състояние и предотвратява много от страничните влияния на лекарствата.

Хомеопатията не може обаче да върне сърцето, черния дроб, бъбрека и въобще органите които са унищожени над предела на Природата, най-често от неправилен начин на живот. Същевременно хомеопатията е най-мощният профилактичен метод това да не се случи, тъй като действа на функцията на организма, възстановява го и отлага уврежданията на органите. Хомеопатията действа най-силно, когато симптомите още са слаби или не са напълно изразени. Знае се, че най-тежките болести проявяват симптоматика, когато 50% и повече % от развитието им е преминало.

- Какви са предимствата на вербалната хомеопатия?

- Ако имате около себе си малко вода, за секунди можете да се сдобиете с необходимото хомеопатично лекарство. На практика ни трябват само познанията, шишенца с капкомери, вода и много малко време. За секунди получавате разреждания, които са недостижими за обикновената хомеопатия, а дори и да се изработят, биха отнели на една машина много месеци. Оказа се, че новите вербални препарати са далеч по-силни, използват се препарати, които просто не съществуват в обикновената хомеопатия: отрови на растения и животни, от които няма направени хомеопатични разтвори, но чието смъртоносно действие е добре известно.

Хомеопатията показва, че материалният свят зависи и на практика е изцяло подчинен на различни и твърде мощни енергийни въздействия, които са извън нашите способности за възприятия. Те обаче могат да бъдат докоснати.

- Казахте, че в хомеопатията се използват изключително силни отрови. Това не е ли опасно?

- Наистина, в хомеопатията се използват изключително силни отрови. Много от тях не биха могли да се приложат реално в медицината: живак, арсен, цианкалий, иприт (нервно-паралитично бойно отровно вещество), стрихнин, татул, отрови от змии и паяци и т.н. Например, ако отровата от кобра от едно ухапване може да причини тежко увреждане на сърцето, характеризиращо се с пробождания, ирадииращи към рамото и лявата ръка, опресия в гръдния кош и сърцебиене със слаб, повърхностен пулс, то в силно разредено състояние, където фактически от отровата няма вещество, тя предотвратява, облекчава и лекува такива състояния, включително и стенокардия и инфаркт на миокарда и подпомага основното лечение.

Вероятното обяснение е от принципа на неутрализирането на две еднакви по честоти вълни с обратни фази. Така едната вълна потушава другата и елиминира предпоставката за проблема. Не на последно място е вярно и твърдението, че духовната ни същност и мисли са били принизени до нивото на отровна змия и това закономерно е довело и до конкретното страдание, където сърцето става първата жертва.

Хомеопатията се явява мощен медиатор между физическите и най-високите духовни нива. Разбира се, науката няма обяснение за начина на действие на хомеопатията и тя се приема главно като емпирична наука, т.е. като наука, доказана с експеримента и опита, без яснота за реалните и принципи и механизми на действие. Резултатите от лечението с хомеопатични препарати показва, че човешкото тяло е главно вълново-информационна, словесна структура, която изгражда материалния носител. Затова много по-трайно е лекуването на увредените информационни честоти на клетките, отколкото външното химическо въздействие върху носителя от плът, който е единствено последствие, но не и причина за заболяванията ни. Разбира се, когато тялото е много увредено методите се съчетават. Но и при теди случаи хомеопатията е полезна, защото тя създава информационно поле вътре в пациента, което търси в пространството най-добрия възможен начин на лечение; хирургичен, алопатичен, рехабилитация, дава допълнителна енергия на болния. Така шансът да по-бързо и по-правилно оздравяване се увеличава още повече.

- Защо не може да се направи хомеопатично лекарство от ябълка или пък от портокал например?

- Защото тяхната информационна структура не съответства на уврежданията в човешкото тяло и реалните им дози не само че не носят вреда, но и дават енергия на човека, внасяйки съвсем минимални дози отрови (на практика всяка храна е отрова, но в различна степен).

- Вие водите курсове по вербална хомеопатия. Как да си направим сами лекарство по Вашия метод. Бихте ли ни подарили една „рецепта“?

- Ето как се изработва бързо и лесно хомеопатичен комплекс срещу грип и настинка.

Трябва да имате шишенце или шише с минерална вода от 300 мл или 500 мл. Може да се използва и по-малко шишенце с капкомер.

След това трябва да произнесете ясно и високо в непосредствена близост до водата и в последователност следните хомеопатични лекарства и разреждания. Давам ви ги с медицинското им наименование и транскрипцията за по-лесно. След изговарянето на всеки препарат трябва да се затваря и разтърсва шишето.

1.GELSEMIUM SEMPЕRVIRENS 100 CM - /Гелсемиум семпервиренс/ 100СМ – жълт жасмин - умора, отпадналост, мускулни болки по цялото тяло, изпотяване, висока температура, гадене, повръщане, главоболие в областта на тила.

След като изговорите ясно и високо думата Гелсемиум семпервиренс100 СМ, затваряте шишето и разтръсквате енергично. След това казвате следващото лекарство.

2.BRYONIA ALBA 100 CM - /Бриония алба/ 100 СМ – бяла тиква - грипен синдром с висока температура, пълно обездвижване до вцепенение с болки в ставите, отпадналост и умора, сухота на лигавиците със силна жажда, изпотяване, главоболие.

След като изговорите ясно и високо думата Бриония алба 100 СМ, затваряте шишето и разтърсвате енергично. След това казвате следващото лекарство.

3.PHYTOLACCA DECANDRA 100 CM - /Фитолака декандра/ 100СМ – фитолака - ангиноподобен грип с висока температура, главоболие с кръвонапълване, световъртеж, болки в мускулите, възпаление на фаринкса, увеличени сливици, пареща болка при преглъщане, възпаление на шийните лимфни възли.

След като изговорите ясно и високо думата Фитолака декандра 100 СМ, затваряте шишето и разтърсвате енергично. След това казвате следващото лекарство.

4.BELLADONNA 100CM - Беладонна 100 СМ – лудо биле - остро грипно състояние в начален етап. Рязко вдигане на висока температура, зачервено, топло, влажно лице, изпотяване и сухота на лигавиците. Възможен делир и халюцинации вследствие на високата температура. Непоносимост към светлината, шум, докосване и разтърсване. Суха кашлица, начален ринит. Беладонна предотвратява опасността от гърч.

След като изговорите ясно и високо думата Беладонна 100 СМ, затваряте шишето и разтърсвате енергично. След това казвате следващото лекарство.

5. ECHINACEA 100 CM - Ехинацея 100 СМ – грип с тенденции за нагнояване в областта на гърлото, висока температура, болки в мускулите, силна отпадналост.

След като изговорите ясно и високо Ехинаця 100 СМ, затваряте шишето и разтърсвате енергично. След това казвате следващото лекарство.

6.SIEGESBECKIA ORIENTALIS 100 CM - Сиегесбекия ориенталис 100 СМ – грипен синдром с тенденции за нагнояване и по-тежко протичане. Силна отпадналост, висока температура, подуване на шийните лимфни възли.

След като изговорите ясно и високо Сиегесбекия 100 СМ, затваряте шишето и разтърсвате енергично.

7. RHUS TOXICODENDRON 100CM - /Рус токсикодендрон/ - отровен шмак - токсикоинфекциозен синдром със засягане на ставите, с висока температура, безпокойство, което изисква движение, болезнена скованост на ставите,, което също изисква движение, сухота на лигавиците, червен триъгълник в края на обложения език, изпоятване, диария, главоболие, често грипът е съпроводен с херпес на устната кухина.

След като изговорите ясно и високо думата Рус токсикодендрон 100СМ, затваряте шишето и разтръсквате енергично. След това казвате следващото лекарство.

8.ACONITUM NAPELLUS 100CM - /Аконитум напелус/ 100СМ - самакитка – внезапна температура от инфекциозен произход, сърбециене, безпокойство, , прилошаване, силна простуда и емоционален стрес, студови невралгии,съпроводени от мравучкане и изтръпване на лицето. Надухване от силен, студен и сух вятър.

След като изговорите ясно и високо думата Аконитум напелус 100 СМ, затваряте шишето и разтръсквате енергично. След това казвате следващото лекарство.

9.BAPTISIA TINCTORIA 100CM - /Баптизия тинктория/ 100СМ – чревна форма на грип, висока температура,болка в мускулите,глабоволие, болка в основата на черепа, болка в очните ябълки, сухота на лигавиците, болки в областта на корема, диария, отпаданалост,замаяност, усещане за уголемяване на главата..

След като изговорите ясно и високо думата Баптизия тинктория 100 СМ, затваряте шишето и разтръсквате енергично. След това казвате следващото лекарство.

10.CHINA RUBRA 100CM - /Хина рубра/ 100СМ – хинин – висако тепература, фибрилен синдром с треска, която преминава през няколко стадия /стадия на студ, при който болният се увива, стадия на затопляне, с отвиване и стадия на изпотяването/, силна отпадналост и сънливост.

След като изговорите ясно и високо думата Хина рубра 100 СМ, затваряте шишето и разтръсквате енергично. След това казвате следващото лекарство.

.Ако обаче имате много изразени симптоми на едно лекарство, може да кажете само него. Трябва обаче да имате предвид, че често симптомите се преплитат или се променят в процеса на заболяването. Трябва да бъдете готови за смяна. Затова комплексите са по-универсални и широкоспектърни. При необходиомст могат да се прилбавят в други комплекси и препарати за ангина, хрема или кашлица.

Този комплекс за грип има и силно превантивно въздействие и вземан през 10-15 минути след заразяване; работа с много хора, влизане в градския транспорт, контакт с болен, може да предотврати вирусна инфекция. И тъй като началните симптоми обикновено не са много ясни и не може да бъде определено точното лекарство, не е необходимо да се чака и може да се действа комплексно, още когато болестта е в зародиш.

Препаратът може да се взема много пъти, понякога 10-12 пъти на ден. Трябва да се внимава да не се докосва устните, защото информацията в шишето се замърсява.

При чревна форма на грип с диария и болки в корема с висока температура, болки в мускулите и очните ябълки, сухота на лигавиците и отпадналост трябва задължително да се мисли и за Баптизия тинктория 100СМ, която е основно лекарство. Винаги трябва да имате и точна диагноза, защото може да се обърка чревна форма на грип с отравяне, например или друго храносмилателно смущение.

Можете да научите всичко, което ви интересува на адрес: (https://bg-bg.facebook.com/silva.doncheva) и на silvaantonydon.blog.bg