​Мераклийско гювече със сушени мезета

С настъпването на есента идва ред на по-завързаните гозби, с които може да изненадайте близки и приятели.

Днес нашето предложение е за мераклийски гювече със сушени мезета

Необходими продукти /за две гювечета/:

шунка - 160 г

луканка - 100 г

свинско месо - 100 г сушено филе

колбас - 100 г салам по избор

старец - 100 г

гъби - 120 г

сирене - 200 г

кашкавал - 200 г

яйца - 4 броя

домати - 200 г

чушки - 6 броя печени

люти чушки - 2 броя

зехтин - 8 с.л.

сол

стрък пресен магданоз

Начин на приготвяне: Нарежете доматите ситно и ги разпределете на дъното на подмазнените гювечета. Отгоре натрошете сиренето, добавете нарязаните шунка, свинско филе, гъби, печени чушки, луканката, салам по избор, както и стареца. 

Поставете гювечетата в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато поомекнат колбасите. След това отгоре поръсете с настърган кашкавал, чукнете по 2 яйца и гарнирайте с люта чушка. Върнете гювечетата за още 10 минути във фурната. 

Поднесете ястието докато е топло, като украсите със стрък пресен магданоз. Сервирайте с чаша хубаво червено вино, по ваш избор, ако искате удоволствието от храната да е пълно.