Днес нашето предложение е за мераклийски гювече със сушени мезета
Необходими продукти /за две гювечета/:
шунка - 160 г
луканка - 100 г
свинско месо - 100 г сушено филе
колбас - 100 г салам по избор
старец - 100 г
гъби - 120 г
сирене - 200 г
кашкавал - 200 г
яйца - 4 броя
домати - 200 г
чушки - 6 броя печени
люти чушки - 2 броя
зехтин - 8 с.л.
сол
стрък пресен магданоз
Начин на приготвяне: Нарежете доматите ситно и ги разпределете на дъното на подмазнените гювечета. Отгоре натрошете сиренето, добавете нарязаните шунка, свинско филе, гъби, печени чушки, луканката, салам по избор, както и стареца.
Поставете гювечетата в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато поомекнат колбасите. След това отгоре поръсете с настърган кашкавал, чукнете по 2 яйца и гарнирайте с люта чушка. Върнете гювечетата за още 10 минути във фурната.
Поднесете ястието докато е топло, като украсите със стрък пресен магданоз. Сервирайте с чаша хубаво червено вино, по ваш избор, ако искате удоволствието от храната да е пълно.