Сладък салам без яйца

Бърз, лек и вкусен сладкиш от рецептите на баба

Нобходими продукти: 

1 пакет обикновени светли кръгли бисквити

50 грама масло /оставен за малко на стайна температура/

50 грама пудра захар

1 малко бурканче мармалад или сладко по избор

50 гр. орехи, бадеми или пръчици /захарни или шоколадови/

Начин на приготвяне: 

Започнете със слепването на бисквитите с любимия ви мармалад. Като слепите всички бисквитки, ги оставете за 10 минути, за да се стегне мармалада и добре да се залепят.

През тези 10 минути се разбива маслото с пудра захарта, докато се получи пухкав крем.

Когато кремът е готов, се поставя рулото върху прозрачно фолио и обилно се намазва от всички страни с крема.

За да стане по-апетитно, може да го поръсите с захарни или шоколадови пръчици, или смлени орехи или бадеми. След това го обвийте с фолиото и го оставете в хладилника за няколко часа, за да се стегне добре.

Рулото, което много прилича на сладък салам, се реже по диагонал и се сервира подредено в подходяща чиния за торта или кекс.

Този сладкиш ще се хареса особено много на децата, но едва ли безразлични към него ще останат и възрастните почитатели на домашните сладкиши. 

vesti.bg