Мъфини от тиквички, с бекон или сирене

Едно кулинарно изкушение за цените на бързи и лесни ястия

Необходими продукти:

1 тиквичка

1 глава лук

2 яйца

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица захар

2/3 чаена чаша брашно

1,5 чаена лъжица набухвател

сирене, шунка или бекон (около 70 грама)

Начин на приготвяне:

Обелете лука, нарежете го и запържете леко в нагорещено олио.

Тиквичката настържете на средно ренде, подсолете, разбъркайте и оставете да престои 5 минути.

Разбийте леко яйцата със захарта, добавете брашното и набухвателя. Прибавете и нарязания бекон (или шунка).

Отцедете тиквичката от течността, смесете с тестото, сложете и лука. Разбъркайте всичко и разпределете сместа във формички за мъфини, които предварително сте намазали с олио и посипали с брашно отвътре.

Изпечете кексчетата във фурната при температура от 200-220 градуса в продължение на 12-15 минути (докато се зачервят).

Подредете ги в подходяща табличка. Поднесете ги с чаша биволско или овче мляко. 

Мъфините са подходящи за дневно и вечерно меню.

hranene.framar.bg