Необходими продукти:
1 тиквичка
1 глава лук
2 яйца
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
2/3 чаена чаша брашно
1,5 чаена лъжица набухвател
сирене, шунка или бекон (около 70 грама)
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го и запържете леко в нагорещено олио.
Тиквичката настържете на средно ренде, подсолете, разбъркайте и оставете да престои 5 минути.
Разбийте леко яйцата със захарта, добавете брашното и набухвателя. Прибавете и нарязания бекон (или шунка).
Отцедете тиквичката от течността, смесете с тестото, сложете и лука. Разбъркайте всичко и разпределете сместа във формички за мъфини, които предварително сте намазали с олио и посипали с брашно отвътре.
Изпечете кексчетата във фурната при температура от 200-220 градуса в продължение на 12-15 минути (докато се зачервят).
Подредете ги в подходяща табличка. Поднесете ги с чаша биволско или овче мляко.
Мъфините са подходящи за дневно и вечерно меню.
hranene.framar.bg