Оризови кюфтенца с домати и босилек

Може да направите и сос към тях

Продукти: ½ ч.ч. ориз, сушени домати в зехтин (или 3 домата), 3 с.л. олио, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер, листа от босилек.

Приготвяне: Сварете ориза до омекване. Прибавете ситно нарязаните сушени домати (ако са пресни, направете с остър нож кръстовиден нарез върху горната част на доматите. Топнете ги за няколко секунди във вряща вода, обелете ги със студена вода. Нарежете ги на ситно и ги запържете в част от загрятото олио за 3 минути. Отлейте излишната течност. Смесете доматите с ориза, добавете брашното, подправете с наситнения босилек. С мокри ръце оформете кюфтенцата. По желание може да ги панирате с галета. Изпържвате ги в останалото олио.