Съставки
- 1 узряло манго
- 500 г пълномаслено кисело мляко
- 200 г плодове
- 1 портокал, настъргана кора и сок
- пудра захар
- листа босилек
Приготвяне:
1. Сложете плодовете. Поръсете ги с пудрата захар, фино настърганата портокалова кора и ситно нарязаните листа босилек. Изстискайте сока на половината портокал и разбъркайте внимателно. Оставете настрани за 10 минути.
2. Обелете мангото и го нарежете на парчета. Сложете парчетата в блендер и ги смелете на пюре.
3. Сипете един слой пюре от манго във високи стъклени чаши. След това сипете слой кисело мляко и отново слой пюре от манго. Поставете чашите в хладилник.
4. Преди сервиране украсете сладоледа с мариновани плодове и поръсете с пудра захар.