Картофи с чесън, крема сирене и прошуто

Рецептата е за любителите на гурме културата

Продукти:

12 картофа
2 с. л. зехтин екстра върджин
1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 с. л. ситно нарязан прясна мащерка листа и листа от босилек
150 г прясно сирене рикота или крема сирене
12 парчета италианско прошуто
2 чаши ( 50 г ) кресон


Загрейте фурната до 240 ° С. Поставете хартия за печене в тава.

Поставете картофите в голяма тенджера с подсолена вода и оставете да заври на силен огън. Оставят се да врят 15 минути или докато картофите са меки. Подсушете добре.

Подредете картофите в облицованата тава за печене. Намачкайте картофите, така, че все още да се държът заедно.

Намажете със зехтина и добре овкусете със сол и пипер.

Печете картофите за 25 минути или докато се получи златиста коричка. Оставете да изстинат малко.

Междувременно смесете чесъна, магданоза, мащерката, босилека и сиренето заедно в купа. Поставете по една супена лъжица от сместа върху всеки картоф, след това завършете с резен прошуто, прибрано на върха.

Сервирайте картофите гарнирани с кресон.

(chefs.bg)