Хрупкав хляб с червен сос от наденички

Имате ли доверие на Ути Бъчваров? Опитайте, за да се убедите в неговия майсторлък

Състав:

400 г микс наденички

1 голяма кръгла питка или 4 малки кръгли питки

4 домата

1 глава лук

5 скилидки чесън

2 люти чушки

4 сухи сини сливи

2 с.л. сос уорчестър

на вкус сол, червен пипер, черен пипер

Начин на приготвяне

Издълбайте питката отвътре, махнете средата.
Смесете в купа червен пипер, сол и олио или зехтин и намажете с тази смес питката отвътре.
Изпечете го във фурната за да стане хрупкав.
Доматите нарежете на половина, поръсете ги с морска сол или рустикален микс, зехтин и ги подредете в тава върху хартия за печене.
Добавете нарязан на едро лука, няколко скилидки чесън и люта чушка.
Поръсете всичко с черен пипер
Изпечете ги във фурна на 180 C за 30-40 мин.
В това време изпечете наденичките на скара.
Наситнете сухите сини сливи и ги смесете със сос Уорчестър.
Накълцайте на ситно печените домати, лука и чесъна, както и наденичките. Смесете всичко заедно, добавете сините сливи със соса и напълнете изпечения хляб.
Сервирайте веднага.